Spark i baken

Dagens lunch

vardagsma
Dagens lunch.

När jag jobbar hemifrån är det först när klockan närmar sig lunchtid och magen börjar kurra som jag funderar över vad jag ska tillaga. Då jag har min kyl, frys och spis i närheten funderar jag sällan ut matlådor i förväg. Förutom att jag brukar laga flera portioner samtidigt när jag gör middag så det räcker dagen efter eller för att frysas in till ett senare tillfälle. Det är ofta enkelt att slänga ihop en matig omelett eller steka kyckling/fisk och diverse grönsaker. Idag kokade jag makaroner och blandade ner babyspenat , hade i en burk makrill i tomatsås och skalade en morot. Väldigt enkelt, smidigt, nyttigt och gott. Funkar fint en helt vanlig onsdag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jennie

    Vad duktig du är! Min räddning under föräldraledigheten har varit att ha matlåda till lunch precis som när jag jobbar, så himla smidigt att bara värma på så att jag och sonen slipper lunchkaos. Dessutom har det gjort att jag nästan alltid sett till att ha hemmet som bas kring lunch och efterföljande vila för lillen, vilket har gett oss båda ett välbehövligt lugn under dagen. För min del hade det nog lätt blivit ”det blir enklare att äta ute” annars och det är ju egentligen både godare, nyttigare och billigare att äta hemma. 🙂

    1. teresealven

      Jag önskar att jag alltid hade matlåda hemma, men ibland får jag använda fantastin och det som finns i skafferi och kyl. Funkar ofta fint det med. Men ibland blir det luncher ute … försöker dock enbart äta ute när jag ska träffa någon kompis eller ha ett lunchmöte.