Spark i baken

Återvunnen middag

Det slängs så mycket mat här i landet, vet att jag sett någon siffra men har glömt den. Vet bara att den var galet hög – då det oftast fortfarande är ätbar mat som vi slänger. Därför känns det alltid extra bra när rester, halva portioner och ”kylskåpets hemligheter” kommer till användning.

Igår kväll värmde jag på överbliven pasta i mikron och stekte paprika, tomater, tidigare ångkokt broccoli och skivat kalkonpålägg i olja med salt, peppar och en skvätt matlagningsgrädde. Hittade även ett paket grilloumi så jag stekte på några skivor till mig. Riktigt god vardagsmiddag. Bara att steka på vad man har som passar i kylskåpet. Går att variera i det oändliga.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emilia Arvidsson Frilansjournalist

    Jag såg ett program via webben igår, kunskapskanalen, om hur mycket mat som slängs varje dag i världen. Det var helt galet! Ett tips att titta på, för den var intressant som 17! Personligen försöker jag använda all mat jag kan till min matlagning, utan att slänga. Det är en utmaning eftersom jag just nu har två kylskåp 🙂 Bra initiativ i bloggen nedanför denna, hoppas att ni samlar in en ordentlig slant!!

    Kram
    Emilia

  2. Jessica S

    Rester är underskattad mat! Man kan göra mycket roligt med rester!!! Och det bästa är att man spar både pengar och jordens resurser!

    Inte långt kvar för dig nu! Kanske blir en liten tjej-Jesus (född på juldan alltså 🙂 )?!

    KRAM!

    1. Spark i baken

      Ja, om jag hör till de 5% som föder på utsatt datum så blir det en liten tjej-Jesus 🙂 Fast vi kommer inte döpa henne till det …