Spark i baken

Annorlunda start

Kokar mjölk för mannagrynsgröt.
Kokar mjölk för mannagrynsgröt.

Vaknade tidigt och ska snart iväg och träna. Men idag blev jag sugen på ett lite annorlunda innan-tränings-mål. Vanligtvis äter jag yoghurt med ett par klickar keso, lite sylt eller tinade bär och linfrön, men idag var jag sugen på mannagrynsgröt. Och varför inte? Mannagrynsgröt känns inte lika svårsmält som havregrynsgröt precis innan träning. Det skulle i alla fall inte min kropp gilla då jag äter rätt så nära själva träningspasset.

Tränar du på morgonen? Vad äter du innan?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  När jag tränar på morgonen så tränar jag verkligen direkt, och har bara 5 min promenad till gymet. Hinner alltså inte äta nåt större mål mat innan träningen. Blir alltid spinning om det är tidigt på morgonen, blir så himla pigg av det. Det blir bara en banan, och då blir det direkt innan passet. Sedan brukar jag äta ett större mål mat/frukost direkt jag kommer hem igen. Gillar proteindrinkar som jag mixar med frysta bär och banan för kolhydraterna.

 2. Amelie

  Leder jympapass ett par mornar. Det ena är redan kl 7 o ef jag äslar att sova nstan lika mkt som att träna är det svårt att gå upp långt i förväg. Men jag har insett att det faktiskt funkar att äta lite frukost innan även om det bara är en halvtimme kvar til passet. Typ en knäckemacka eller så, o sedan rejäl frukost efteråt. Dock är det inge höjdare att ta sig en runda på löpbandet efter ett jympapass med enbart den lilla frukosten… Man lär av sina misstag…

 3. Mikkan

  Kör nästan bara morgonträning numer, gillar det allt mer och tycker att det ger mer dag över. Man börjar ändå jobba i samma tid som om man hade sovit den där extra timmen, men kommer hem i bra itd och skippar kanske Seinfeld istället för att sova bra. Kvällsträningen gör ofta att maten blir lite upphackad och man kommer hem så sent att man inte orkar hitta på så mycket mer. lite så jag funkar, iaf. Favoriten innan träning just nu: http://www.superfoodpasvenska.se/2010/03/19/smooth-morning/ (och två ägg efteråt)

 4. Joanna Nordlander

  Jag har morgonspinning (som du) på gymmet – och äter keso, lite grädde i, hallon och linfrön i en rejäl portion. Då jag går på andras pass pass på morgonen så äter jag mindre – då jag kan ”fega” om jag känner att jag inte har tillräckligt med energi. Och äter mer efteråt. En kombination som funkar för mig=) Kul att läsa din blogg!

 5. Erika

  Jag gillar att träna på morgonen, det är en grym start på dagen! Innan dricker jag en smoothie som jag gör på hallon, banan, yoghurt, mjölk, havregryn och ett ägg. Man kan ha i proteinpulver ist för ägg om man vill. Brukar strö över linfrön och solrosfrön också. Smoothien mättar bra och ger energi samtidigt som den är lättsmält. Sen äter jag en till frukost efter träningen!

 6. Jenna

  Jag gillar att träna på morgonen, men det blir både kvälls och morgonpass. I morse innan löpningen åt jag en skål med fil, skivad banan och lite musli i, vilket nog är lite av en standard om jag ska konditionsträna på en gång 🙂

 7. vicky

  Jag har alltid stor aptit när jag vaknar. I dag åt jag en stor portion med havregrynsgröt ca en timme innan jag körde ett löppass. Det funkar iaf för mig. 🙂

 8. Sara

  Jag måste alltid äta innan träningen. Är en breakfast-junkie av rang och den tiden på morgonen är tokhelig för mig. Då väntar jag hellre 90-120 minuter och tränar efter det, och sätter således resten av dagen ”on hold”. Funkar nu då jag är studerande.. 😉

 9. Matilda

  Om jag ska träna hårt på morgonen försöker jag alltid få i mig en stor frukost men innan en morgonpromenad brukar det bli en frukt eller två. Kram

 10. thePilla

  Manna gröt är sa sjukt gott, det kan man inte fa förmycket av… och manna pudding 🙂 Du lär testa det: koka gröten tillsätt ett ägg och lite torkad frukt/mandlar/hasselnötter och in i ugnen för gratinering! Smarr!

 11. Ida

  Det beror lite på vad det är för träning. Spinning eller löpning/promenad, då kan jag klara mig på ett mindre mål. Tex. lite fil och müsli. Om jag ska träna styrka som t.ex. bodypump då äter jag lite mer, lägger till ett ägg eller en smörgås till filet/gröten.

  Ha en bra onsdag!

 12. Sofia A.

  Jag kom just hem från morgonspinning, den var helt fenomenalt skön! Innan åt jag grynost (finlandssvenska ordet för keso?) med jordgubbar och några cashewnötter. På det orkade jag kämpa riktigt bra!