Spark i baken

Förhållandefällan

”Hej! Jag har hittat till din blogg rätt nyligen och tycker det är väldigt inspirerande läsning och sporrar dessutom väldigt mycket till att själv hålla igång. Jag har alltid varit aktiv, men hamnade i så kallad förhållandemys där myskvällar efter myskvällar och knappt nån aktivitet ledde till +12 kg :/ Jag bestämde mig till slut att göra nått åt saken; nu är jag uppe i ca 5 ggr/vecka och tränar samt kör ca 22 minuters intervaller på löpbandet. Äter dessutom kontrollerat och tänker på vad jag äter. Det har fungerat bra, först två månader senare vågade jag ställa mig på vågen, veckan efter första invägingen stod det -1.8 kg

Men iaf till min funderare som kom först ikväll när jag faktiskt kände att jag ville unna mig nåt gott. Åt min choklad i lugna ro men efteråt tänkte jag: “hjälp” när jag såg kcal innehållet och då undrade jag om jag hade unnat mig lite väl mycket… När vet man vad som är lagom? Är det okej att unna sig nått litet en gång i veckan utan att det påverkar viktnedgången?

Svar: Att gå upp i vikt när man hamnar i förhållanden är ganska vanligt. Det enda man vill göra är att vara hemma med kärleken och mysa i soffan, och då blir det gärna lite godsaker och väldigt mycket stillasittande. För att inte hamna för långt mer i mysträsket, varför inte ta långpromenader tillsammans – perfekt för härliga samtal, eller träna tillsammans på gymmet. Då kan ni peppa varandra och flörta lite mellan gymmaskinerna. Gör ni det ett par tre gånger i veckan är det helt okej att mysa ner i soffan också emellanåt. Sedan kan ni undvika att äta i soffan. Ät en bra middag tillsammans innan ni myser i soffan, och undvik att småäta till vardags. Varken bra för vikten eller för tänderna.

Tycker det är bra av dig att ha fått in träningen som rutin igen i din vardag och att du märker resultat. Däremot tycker jag inte att du ska få dåligt samvete över chokladen du åt. Du äter bra i övrigt och då får du njuta med gott samvete ett par gånger i veckan. Titta inte på kalorierna. Det är gott för själen och ger dig motivation att orka äta nyttigare veckans övriga dagar. Så, svaret på din fråga är, ja, det är absolut okej att unna dig något ibland utan att det påverkar viktnedgången. Livet blir ganska tråkigt annars.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.