Dåliga förebilder för sina barn – Spark i baken

Spark i baken

Dåliga förebilder för sina barn

20120625-213843.jpg

Zappade över till trean och hamnade mitt i ett program med extrema mammor som uppmuntrar sina normalviktiga döttrar att gå ner i vikt och noga kontrollera sin vikt, träning och kost. Ryser i hela kroppen när jag ser detta.

Banta inte inför dina barn – de tar efter dig – och ge inte dålig självbild till unga individer. En sexårig smal tjej i programmet säger att hon är tjock trots att hon är smal efter att ha sett sin smala mammas strävan efter att bli smalare. En annan mamma övervakar dotterns vägningar då hon inte litar på dotterns ord och måste ha kontroll över allt. Blir mörkrädd när jag ser dessa mammor!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emme

  Det mest skrämmande jag tyckte var inte själva mammorna – men att en av papporna mesigt uttryckte att det var ”tuff-kärlek” på fel sätt. Så varför inte ta ett ordentligt snack med mamman och lär barnet äta hälsosamt? Skicka iväg mamman till en dietist, eller kostrådgivare som kan banka lite vett i huvudet på henne om hon inte fattar själv vad hon håller på med. Eller låt mamman göra vad fn hon vill med sin kropp, men ge fn i att pumpa i ett size-zero ideal i barnet. Det verkar oftast vara mammorna som gör det och där brister det i föräldrarollen som pappa också.
  Som du, Therese, tidigare skrivit kan man ju vara för hälsosam, enligt mig ger mammorna recept till svåra ätstörningar i framtiden. Tycker sånt här är lika mycket misshandel av barn som ett av reportagen i Tjock och Tjockare, när föräldrarna enligt dem själva ”skämde bort” sitt barn med en massa ohälsosam mat. Om jag någonsin får barn i framtiden kommer jag definitivt införa lördagsgodis och någon onyttighet på vardagarna också! Så länge sötsaker blir ett litet lyxigt inslag och inte del av varje måltid.

 2. Jayzee

  Det var ett riktigt vidrigt program. Och vansinnigt sorgligt. Jag stängde av och gick därifrån till slut. Man varken kan eller vill tro att det finns sådana mammor.

 3. Camilla

  Ush va hemskt. Jag såg en dokumentär häromdagen som handlade om motsatsen, där en mamma lät sina barn växa upp på enbart snabbmat (De va även de ända mamma åt, hon kunde inte tänka sig att äta något annat – för de tyckte hon inte om).
  Barnen va normal viktiga och mamman också så hon såg inget fel i de – men tänkt att barnen aldrig har ätit en grönsak! De finns nog tyvärr många föräldrar som låter sin skeva bild av mat/hälsa gå över till barnen – oavsett åt vilket håll de är.

 4. Amanda

  Det värsta enligt mig var mamman som kontrollerade sin dotters vikt tre gånger om dagen och sedan sade att om dottern har komplex är det inte hennes fel utan medias som modemagasin och tv. Sådana människor borde inte ens få ha barn. Den flickan kommer att vara ärrad för livet.