Spark i baken

Lucka 24 Vinn GPS-klockan TomTom Runner!

julkalender24

GOD JUL! I min julkalenders sista lucka finns en underbar vinst, nämligen GPS-klockan TomTom Runner. GPS-klockan TomTom Runner blir en utmärkt gåva till alla löpare. Släkt och vänner kan nu ge sina nära och kära inte bara en present utan också ett mål/personbästa.

Se realtidsinformation om din löpning med ett ögonkast: Registrerar sträcka, tid, tempo, hastighet och kaloriförbrukning med ett ögonkast.

Grafisk träningspartner: Tävla mot dina tidigare resultat genom att jämföra dagens löprunda med tidigare prestationer.

Tävlingsreglerna och mer information om julkalendern hittar du här. 

I samarbete med TomTom.

För att tävla, skriv en kommentar till detta inlägg.
Svara på frågan: Vad har du för mål med din löpning?
Motivera varför DU vill vinna.

(Obs, var noga när du skriver din mejladress, det är via den jag kontaktar vinnaren.)

Lycka till!

24_tomtom

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin W

  Hej,
  Hittade denna fantastiska möjlighet lite sent men hoppas ändå min motivering bedöms med tidigare lämnade motiveringar. Jag har haft en välbehövlig digital time out över juldagarna och har därför inte hållt mig uppdaterad som jag brukar med Spark i baken!
  Min plan framöver är att strukturera och effektivisera min träning istället för som det blivit hitintills under 2014; rörigt, ofokuserat och stressande istället för välgörande. Det har kostat för mycket i form av förlorad tid med barnen och familjen, samt att de idrottsprestationer jag försökt mig på (vansbrosim, vätternrundan och flera löplopp) har genomförts men mest bara föratt och utan njutning.
  Mitt mål för 2015 och framöver är alltså att lägga mindre tid på mer strukturerad träning. Det kommer jag och framförallt mina barn garanterat få stor glädje av. En tomtom-klocka skulle vara ett utmärkt verktyg för att öka min medvetenhet om hur min kropp fungerar och kan bli starkare.
  God fortsättning och gott nytt hälsoår 2015!
  //Elin

 2. tess

  Målet för 2014 var att klara Göteborgsvarvet på 1:45. Jag sprang på just 1:45, målet var även att klara milen under 45 men jag lyckades aldrig pga en rejäl axelskada som senare slogs upp vid två tillfällen senare under året. (två olyckor) mycket rehab senare är målen för 2015 Milen under 45 och marathon (berlin) under 4 timmar. Nu jävlarannama rent ut sagt!
  Varför jag ska vinna: min trogna garmin sa upp sig för två veckor sedan. Jag vill ha en värdig ersättare. Helst en snygg. Och denna. Denna är alldeles underbar!

 3. Anna

  Mitt mål med träningen 2015 är att komma tillbaka i form efter höstens alla dagisförkylningar. Löpning, yoga och funktionell träning ingår i min plan och för löpningen är mitt mål att springa 1 mil under 50 minuter. Har aldrig tränat med gps-klocka innan, så det hade varit fantastiskt att få vinna och få någon som håller koll på min tid, hastighet och sträcka under vårens löprunder.
  God Jul!

 4. Christian

  Mitt mål med löpningen är att hålla mig frisk och i form idag och alla andra återstående dagar. Löpningen ser jag som en del i en hälsosam livsstil och för ökat välmående i vardagen.
  Klockan skulle verkligen komma väl till pass då jag satt en tuff utmaning för mig själv där jag kommer behöva mäta, kontrollera och följa upp de dagliga resultaten i träningen i förhållande till planen dels i efterhand samt genom den feedback som ges under träningspassen. Har gett mig själv en spark i baken genom att anmäla mig till ett marathon i april. Har tidigare inte sprungit längre än dryga milen och nu har jag knappt 5 månader på mig att göra mig redo för marathondistansen. En Tom Tom Runner runt handleden i ur och skur skulle onekligen ge mycket bättre förutsättningar att uppnå målet och gå i mål den 19 april i Manchester.

 5. Linda L

  År 2015 är för mig yogans och löpningens år. Förra året fokuserade jag på gruppträning så det här året blir det löpning. För mig handlar det mycket om frisk luft, bygga rutiner, stärka kropp och självförtroende samt få lite egentid. Jag vill även se en utveckling i hastighet och distans och hoppas kunna klara ett 10 km-lopp i år. Har hört så otroligt mycket bra om den här klockan och hoppas den ska bli min motivationspartner 😀

 6. Sofi n

  Mitt mål är att hålla mig lugn och harmonisk genom att låta löpningen bli en stund för att rensa tankar och kropp från stress. Löpningen får mig att må bra och det är mitt mål 🙂
  God jul

 7. liniz2013

  Mitt mål är att någon gång i livet orka mig igenom en halvmara och sen en mara, jag beundrar dig som klarat av båda delarna 🙂

  Detta vore en fin morot att börja löpträna igen. Jag har aldrig sprungit något lopp längre än 1 mil….men 2015 ska bli mitt löpår hoppas jag.

  Håller tummar å tår att jag vinna får.

  GOD JUL

 8. Kajsa

  Den här klockan har jag spanat länge på men inte kunnat köpa. Efter en träningsfattig höst av olika anledningar tänker jag ta nya tag detta år. Främst vill jag springa och träna för att jag tyckerdet är roligt och jag mår så oerhört bra av det, men jag har oxkså satt upp ett mål till mig själv; göteborgsvarvet. Känns verkligen som att det här klockan skulle vara en spark i baken att ta mig över mållinjen!!

 9. Camilla

  Eftersom jag har fått att springa Göteborgsvarvet i bröllopspresent av min man, så måste detta vara mitt mål med löpningen under våren. En sådan klocka hade varit en perfekt motivationshållare, dessutom superkul att kunna följa sin utveckling.

 10. Naria

  Hej!

  För att jag Hr anmält mig till ett halv marathon i London och jag än så länge inte ens kommit över 10 km, tur att det är 5 månader kvar men iaf! En klocka med lite finesser hade verkligen hjälpt! God jul:)

 11. Camilla S

  Mitt mål: att komma igång och hitta glädjen i löpning, då jag vet att de är en bra träningsform som passar en småbarnsmamma med begränsad egentid.

  En bra GPS-klocka skulle underlätta för mig att nå mitt mål. Jag tycker om att kunna registrera min träning och tyvärr brukar min mobil ladda ur titt som tätt så den är inget vidare i träningssyfte. Denna skulle verkligen motivera mig att komma igång på riktigt.

 12. Jelena

  Mitt mål med löpningen är att dels att komma ut i friska luften året runt och dels att effektivisera tiden för träning så att det får plats i en stressig vardag. För att kunna förbättra min prestation tycker jag att det är viktigt med tävlingsinslag. Med en Tom Tom Runner kan jag tävla mot mig själv på ett enkelt sätt och roligt sätt.

 13. Helin

  Mitt mål är att träna upp min uthållighet. Är det något jag inte är bra på så är det att hålla ut och inte ge upp. Jag blir lätt trött, uttråkad och ganska negativ till det jag håller på med och ger därför upp. Långdistanslöpning kan förhoppningsvis hjälpa mig att bli av med denna dåliga vana 🙂

 14. Gerd Johansson

  2015 siktar jag att springa lidingöloppet 15 km för året efter springa Göteborgsvarvet. Dvs utveckla min löpning med längre sträckor och gärna löpning i lite snabbare takt.
  Har dock ingen gps-klocka men har sneglat på några men inte kunnat bestämma mig.

 15. Emmie

  Mitt mål med löpningen har varierat under de senaste åren. För några år sedan handlade det mest om att springa längre, snabbare och klara av olika lopp. Just nu använder jag löpningen som avkoppling och njutning, helt enkelt för att må bra. Jag älskar löpningen och allt löpningen ger mig, dvs både bättre humör, välmående och en stark kropp inifrån och ut.
  Jag skulle gärna vilja vinna en gps-klocka för att ha ett trevligt sällskap med mig på mina löparrundor som ger mig rolig statistik och som en extra motivation.
  Önskar dig en riktigt God Jul!

 16. Evelina

  Mitt mål med löpningen är att kunna utvecklas vidare. Jag har inget lopp jag vill springa eller en viss tid att slå. Men jag vill kunna tävla mot mig själv och därför skulle jag så gärna vilja ha denna klocka. Kunna pressa mig själv lite extra och se resultatet svart på vitt. Kunna arbeta med pulsbaserad träning och på så sätt se att jag kan pressa mig lite mer än jag tror. Den är ju även så snygg och har många olika finesser, en dröm för många löpare där ute!

 17. Madeleine

  Jag håller på att åter hämta mig från utmattningsdepression. Just nu är det att överhuvudtaget at kunna jogga. I somras & början på hösten var jag så pass pigg att jag sprang & träna regelbundet. Efter ett stort bakslag i början av oktober så har min träning bestått av promenader & lite lätt styrka. Jag hoppas att ledigheten nu till i början av januari ska göra att jag får mera krafter så att jag kan börja springa igen! (Jobbar halvtid, det gör jag för att jobbet ger mycket tillbaka. De vill sjukskriva mig helt men noppe)

 18. Lindah

  Just nu är mitt mål med löpningen att ta mig tillbaka. Har varit sjuk i Cancer under året och cellgifterna gjorde att jag tappade det mesta av allt, därbland kondition och träning. Nu är det dags att ta tillbaka mitt liv igen och därför hade en ny klocka varit perfekt. Har tidigare haft Garmin som tyvärr började strejka för ett tag sedan. Anledningen till att jag springer är att det ger mig en otrolig frihet och besparar mig många terapi timmar ;-). God Jul till dig och de dina.

 19. Cherie | Börja Spring

  Mitt mål med löpningen är först och främst att få tillbaka glädjen, det ska kännas kul att snöra på sig skorna och ge sig ut vilket det inte riktigt gjort sedan jag fick axeln ur led under tjejmilen. Sen är det givetvis ett mål att i slutet av nästa år springa milen under 50 min 🙂

  Jag vill vinna för en bra (och snygg) klocka är ett bra redskap för att se utvecklingen på tiden 🙂

 20. Helena i Uppsala

  Hjärtat får jobba hårt
  – banta är svårt!
  Jag vill nu på löpning satsa
  för att i de levandes skara platsa.
  Med TomToms nya gps-klocka
  kanske jag även gubben kan locka!

 21. Sandra

  Hej. Åh, vilken chans. För 1 år sedan kunde jag knappt springa 3 km utan att få andnöd. I augusti i år sprang jag mitt första halvmaraton lopp! Mitt mål med löpningen nu är att bli snabbare o starkare för att kunna träna inför ett riktigt maraton. En klocka som denna hade varit perfekt då jag nu använder mammas gamla. För att nå mitt mål behöver jag ordentlig utrustning så att få vinna denna klocka hade varit världens bästa julklapp! Tack för bra blogg o inspiration; ) God Jul.

 22. Hanna

  Mitt mål med löpningen är att börja igen efter några månaders uppehåll pg.a tre förkylningar i rad. Under 2015 vill jag börja springa igen och målet är att springa 10 km i april då jag har anmält mig till ett lopp!

  Jag vill vinna för att klockan vore en oerhörd bra hjälp och inspiration! Jag har suktat efter en GPS-klocka i flera år, men har inte kunnat köpa pg.a att jag är student med begränsad ekonomi.

  God jul!

 23. Jenny

  Mitt mål är att springa en halvmara. Jag har egentligen aldrig haft något sådant mål tidigare men min pappa gick hastigt bort i somras och vi brukade alltid träna och tävla om allt vi gjorde. När vi tömde huset hittade jag ett diplom från Stockholm halvmaraton och nu skulle jag vilja springa en halvmara och satsa på att springa den snabbare än honom. Om jag lyckadas med det vet jag att jag skulle göra mig själv och min pappa så stolt!

 24. Hedda

  Mitt mål med träning är att komma i from igen! Förut spelade jag basket på hög nivå men sen så kom livet i vägen. Jag kör en typiskt nyårs grej ”New year, new me” i år. Fast jag har redan börjat med det för någon vecka sedan. Att kunna tävla mot sig själv låter som en bra idé, för om jag skulle tävla mot andra skulle jag förlora alla gånger! Skulle vara jättekul att vinna. Kram

 25. Joanna

  Mitt mål är tvådelat. Dels att återfå form och kondition efter graviditet och mammaledighet (trodde jag skulle hinna träna en massa, men ojojoj vilket önsketänkande…) och dels att komma över den magiska tröskeln då det faktiskt är skönt och roligt att springa. Har aldrig nått så långt men skulle väldigt gärna vilja! Har sprungit i många omgångar men aldrig nått ända fram! 🙂

 26. Ellen

  Mitt mål med löpningen är att komma igång igen efter en höst fylld med långdragna förkylningar toppat medlunginflammation..
  Nu när jag äntligen blivit frisk börjar jag känna peppen att få fara ut och springa i det underbara vinterlandskapet och andas in den härligt friska luften .

 27. Johanna

  Kondition har alltid varit det jag varit bäst på. När jag sprang förut fanns det ingenting som kunde stoppa mig. Jag kände mig oövervinnerlig. Men det var innan jag slutade åka konståkning och spela fotboll. Numera är jag ute och springer någon gång då och då, väldigt sällan, och håller mer till i gymmet och styrketränar. Därav resultatet att varje löpsteg känns betungande.

  Mitt mål med löpningen är att komma igång igen och löpträna kontinuerligt och få uppleva den fantastiska känsla som ofta infann sig förut då jag kände att ingenting kunde stoppa mig. Mitt långsiktiga mål är att göra en klassiker. Att genomföra en triathlon är också en dröm, men den känns lite längre bort i denna stund.

  En Gps-klocka är något jag har tänkt investera länge i, men det har blivit bortprioriterat främst pga ekonomiskäl. Den skulle vara till stor hjälp vid min träning då siffror sporrar mig och ger mig motivation. Underbart att svart på vitt kunna se sin utveckling och sätta upp nya mål eftersom och se hur man förbättras. Sådant gör mig motiverad och inspirerad!

 28. Linda

  Målet med löpningen för min del är främst att må bra. Springer för att det är skönt och för att jag gillar peppen från alla andra som springer motionslopp och visst är det lite extra motivation att kunna hålla koll på statistiken och se förbättringar och motiveras av hur många km som kan springas på ett år 🙂
  God Jul!

 29. Mirjam

  Oj, vilket pris! Vore verkligen helt fantastiskt roligt att vinna!
  Mitt mål med min löpning är att kunna springa Göteborgsvarvet i ett bra tempo år 2016, det är nämligen då jag får möjlighet att springa det (de har en åldersgräns på 17 år). Jag har velat springa det sen jag var liten eftersom båda mina föräldrar alltid springer det, och jag tycker att det verkar så fantastiskt kul!
  Jag skulle vilja vinna eftersom denna skulle göra det enklare för mig att märka när jag förbättras, något som kan vara riktigt motiverande. För tillfället springer jag mest utan att veta varken tid eller distans och jag har helt enkelt ingen koll på hur snabb jag är i nuläget. Jag tror att det kan vara en stor fördel att ha lite bättre koll på sånt, speciellt när jag faktiskt har ett mål med min träning. Jag har länge velat ha en GPS-klocka men det är tyvärr inget jag själv har råd med, så att vinna denna vore en helt underbar julklapp!
  Ha det så jättebra och GOD JUL Terese!

 30. Elin

  Att vakna tidigt en sommarmorgon, ta på sig träningskläderna och sedan springa en timme eller två och bara kunna njuta. Njuta av naturen och av att röra sig fritt, lätt och ledigt.
  Även om det är långt dit så är det mitt mål med löpningen.
  God jul!

 31. Jeanette

  Mitt mål är ”bara” att få en härlig stund ute i naturen. Nu får jag snart en liten och då kommer mitt mål för min löpning att bli 1 – att komma i form och 2 – att få ”koppla av”. Det låter kanske konstigt men det är en slags avkoppling för mig att vara ute och springa.

  Jag skulle gärna vilja vinna den här klockan, dels för mina egna löparrundor men framförallt för när jag är ute och rider. Då är jag ofta ute i skogen på okända vägar och då hade den här klockan varit väldigt bra!

 32. Elsa

  Mitt träningsmål för 2015 är att genomföra En svensk klassiker. En gps-klocka skulle hjälpa mig att strukturera upp min träning inför Lidingöloppet och de andra momenten, och ävenhålla mig motiverad eftersom jag då kan se mina framsteg i siffror!

 33. Rebecka

  Mitt mål är att få en kontinuitet med löpningen. Som gruppträningsinstruktör blir det många timmar på gymmet, och jag älskar det verkligen, men jag skulle vilja hitta mer tid och motivation att ta mig ut och springa. Än så länge blir löpningen mest av i perioder och jag känner att det vore så skönt att få in det oftare på träningsschemat, så att kroppen vänjer sig vid det på riktigt. Det verkar ju så himla skönt att kunna mysspringa en mil, men just nu är det inte så mysigt för mig alls. En GPS-klocka från TomTom har jag suktat efter hur länge som helst, och jag tror verkligen att den skulle kunna hjälpa mig att få lite mer ordning och reda på min löpning. Nu springer jag utan klocka och mer på känn, vilket förstås också har en poäng, men det vore så bra att kunna variera sig och lättare kunna mäta sina framsteg!

 34. Tina

  Målet med min löpning just nu är att komma tillbaka efter min skada i baksida lår.
  Jag har varit i från löpningen ett tag o kört allternativ träning, så vad vore väll bättre/roligare att få komma tillbaka i löpargruppen med finaste/bästa Tom Tom. Bara det skulle göra mig till en snabbare/starkare löpare!! Nu håller jag tummarna!

 35. Anna F

  Mitt mål är att springa milen på 45 minuter. Har länge kämpat vid strax under 50 minuter men jag tror att klockan skulle kunna få mig att klara milen någon minut snabbare!

 36. Helena

  Mitt mål är att börja träna normalt igen efter en lång resa först med anorexin och sen med tillfrisknandet. Att kunna träna ensam utan uppsikt är både en dröm och ett mål, vilket jag tror denna klocka skulle kunna hjälpa mig med.
  Att 2016 orka springa Stockholm marathon är nog ett av mina största livsmål.
  God Jul

 37. Maria

  Jag har alltid sprungit för att det är skönt att komma ut och röra på sig men för några veckor sedan anmälde jag mig i ett anfall av övermod till vår företagsgrupp i Göteborgsvarvet. Mitt första lopp någonsin. Gillar att det finns inbyggd pulsmätare i klockan, tror att det skulle hjälpa mig att hitta rätt tempo och springa jämnare. Brukar tyvärr börja lite för snabbt. God jul!

 38. Therese Jansson

  Jag skulle ge denna till min sambo som inte har hittat deg han brinner för inom träning. Han borde verkligen börja träna, speciellt sen vi fick våran son magen växte på både mig och honom!
  Han har varit ute och löptränat ett få gånger och tycker det är kul men han får ingen rutin på det så hoppas att denna ska få
  Igång honom! 🙂

 39. Sofie

  Hej!
  Mitt mål med löpningen är att ha en effektiv träningsform nära till hands som både är roligt och utvecklande. När jag springer tävlar jag mot mig själv och med en så bra klocka skulle jag kunna lyfta min träning till en helt ny nivå 🙂

 40. Lena

  Att i min ålder över huvud taget börja med löpning är inte enkelt…men nu har jag gjort just det…börjat! Att då fortsätta är ju det svåra….men det är mitt mål. Att fortsätta och utvecklas. Med en sån här klocka kan jag verkligen se att jag gör det, att jag utvecklas. Jag kan föra statistik på passens längd och se hur jag blir bättre och bättre! Hoppas jag! 😉

 41. Cecilia

  Mitt mål är att lära mig älska löpning. Vet tyvärr inte hur för löpning är verkligen tråkigt. Men med GPS klockan TomTom Runner kan det kanske bli roligt…..

 42. Jeanette Lindberg

  Provar igen ifall inte allt kom med förut…

  Mitt mål nummer ett är att springa Vårruset tillsammans med mina mammakompisar, hoppas kroppen är redo för första löpstegen igen efter nyår… Mål nummer två är att slå min sambo på Midnattsloppet. Sen finns ett drmömmål om ett maraton nån gång i framtiden…

  Mål 1 & 2 känns nära och rätt överkomliga, men för ett maraton skulle en klocka vara en extra kick höja träningsmotivationen. Dessutom skulledet vara kul att kunna logga från första löpstegen efter barnafödande och hela vägen till ett maraton.

 43. Elin Olsson

  Mitt stora mål för 2015 med löpning är att klara Stockholm Maraton under 4timmar, sedan har jag på kortare distans att klara milen under 48. Jag har inte riktigt haft råda att prioritera någon flächig klocka och därför mest sprungit på ”känsla” och tror därför att en sådan klocka skulle kunna hjälpa mig att få till kvalitets passen bättre och på så sätt kunna nå mina mål 🙂

 44. Jessica Sundberg

  Mitt mål är att få en bra grundkonfition så att jag orkar med vardagen. Att leka och vara med barn och familj, orka med jobb och aktiviteter.

  Siffernörd som jag är tycker jag det är kul att hålla koll på min prestation och med hjälp av klockan kan min löpning och träning utvecklas ytterligare!

  God jul!!!!
  Kram

 45. Jeanette Lindberg

  Mitt första mål med löpningen är Vårruset tillsammans med mina nyblivna mammakompisar, efter nyår hoppas jag kroppen är redo för första löpstegen igen

 46. Sofia

  Att känna mig som en riktig löpare.

  Hemma med barn nr 2 och ekonomin tillåter inte att min trasiga garmin byts ut. Har inte lust på att vänta tills jag börjar jobba med att mer strukturerar hotta formen

 47. Karin A

  Mitt mål är väldigt konkret; springa Göteborgsvarvet under 2 timmar. Jag sprang varvet för första gången förra året och då var målet att bara ta sig runt. Att upptäcka löpningen som träningsform har varit en underbar resa. Från att knappt ha kunnat springa 3 km till att springa över 2 mil har varit en utmaning, men gett mycket mersmak och självkänsla. Inte trodde jag att jag ens kunde.och det är en jättehäftig känsla att ens egna ben kan ta en så långt. Att ha en sådan här träningspartner kan säkert få mig att sporra mig ännu mer!

 48. Lena

  Mitt mål är att lyfta min löpning ett snäpp nästa år. Känns som att jag i hela mitt liv sprungit 1mil, som att jag fastnat där.. Det låångsiktiiga målet är en mara, men nästa år är Stockholm half marathon målet. Känns bra å realistiskt, men jag behöver all hjälp jag kan få på vägen dit och klockan känns som pricken över i:et. Den kan verkeligen hjälpa mej på vägen

 49. nettan

  Mitt mål är att få tillbaka konditionen jag hade innan jag fick barn nr 2, har varit mycket aktiv med dans och skidåkning men efter sonen så har det gått utför.
  Mitt mål det här året har varit 5 km på under 30 minuter utan att vara totalt slutkörd. Har lyckats på 27 minuter men då har jag fått kämpa ordentligt. Sen efter sommaren gick det långsammare igen… Så målet ligger kvar, och jag ska klara det under 30 minuter under en längre period. Inte råka ut från dessa svackor igen!
  Alltid kul att följa hur man sprungit via exempelvis runkeper, men ogillar att ha mobilen med när jag tränar. Så en sån här klocka låter ju som en väldigt smart lösning 🙂

 50. Johanna

  mitt mål med löpning är att bli snabbare. För att bli det vill jag träna mer intervaller och för att göra det på ett effektivt och lättöverskådligt sätt hade Tom Tom klockan varit perfekt. Dessutom är jag siffer/tabell/kart/resultatnörd (på ett peppande sätt) så en sådan här bra gps-klocka som samlar en massa data och visar vad jag har gjort hade passat mig perfekt!