Julbak med lussekatter och pepparkakor – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Julbak med lussekatter och pepparkakor

bak

JUL. Jag älskar julen! Och i år är jag extra jultaggad, troligen för att jag var i Thailand förra året och missade den svenska julen. Inte riktigt samma känsla att se jultomtar och öppna paket i strålande solsken. Egentligen är inte själva julafton det bästa utan det är hela startsträckan som jag gillar. Jag har strikta regler och tjuvlyssnar inte på jullåtar eller dricker julmust innan första advent eller 1 december, väljer det som kommer först. Och nu är det härliga veckor mot jul.

bak1

I helgen pyntade vi med adventsstjärnor och tomtar, hängde krans på dörren och lyssnade på alla julfavoriter på Spotify. Och självklart tände vi första ljuset och bakade både lussekatter (och en lussebullsvariant) och pepparkakor. Barnen var väldigt pepp inför bakningen och Charles hjälpte till i alla moment medan Tilde mest smakade på degarna samt lekte med pepparkaksfigurerna. Det var en mysig stund med barnen även om jag var alldeles slut efteråt … det blir ju lite att städa upp efter bakning med barn, men det är det värt.

bak2

bak3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ylva

  Kan inte låta bli att reagera på att det är “strikta regler” att vänta med julmusiken till 1 advent. Hemma hos mig innebar advent när jag växte upp att vänta på högtiderna, och att få härligt ljus i fönstren, och jul börjar på julafton. På julaftons morgon klädde vi gran. Sedan pågår julen till 20 dag knut. Nu i vuxen ålder (32 år) har jag kvar den inställningen lite och förvånas över att min jul och resten av världens INTE ligger i fas:) När jag har julfrid så knuffas andra redan i mellandagsrean… Så olika det kan va.

  1. teresealven
   teresealven

   Ja, vi är olika 🙂 För mig är julen hela vägen fram till jul, och lite efter också såklart, men det är förväntningarna innan jag älskar mest.