#ebbakitty – ny tvodd – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

#ebbakitty – ny tvodd

Ebba Kitty

Jag har precis tittat (och lyssnat) på premiäravsnittet av tvodden Ebba Kitty, en blandning av podd och teve med Ebba och Kitty som programledare. De tar upp ämnen som provocerar och i första avsnittet pratades det om kändisar som bantar offentligt och vad dessa förebilder kan ha för påverkan på oss som ser upp till dem. Mycket bra diskussion, många åsikter som jag själv håller med i och som jag pratade om under föreläsningen jag höll i veckan. I avsnittet avslutade de med varsin topp-tre-lista över hur man kan tänka och agera om man blir negativt påverkad av att se retuscherade kroppar, bantning och så vidare som kan skapa så många griller i huvudet. Jag har också skapat en lista, och här är mina tre viktigaste tips till hur du lär dig tycka om dig själv och gör det lättare för dig själv att älska dig som du är och lättare skaka av dig negativa påverkningar:

1. Behandla dig själv som någon du älskar, med kärlek och respekt. Sluta mobba dig själv! Sträck på dig och var stolt över den du är. Har du barn? – extra viktigt att agera som en bra förebild för de tar efter det du gör. Klämmer du dig om en fettvalk och pratar illa om dig själv, då ger du dina barn tillåtelse att behandla sig själva på samma sätt. Helt fel. Visa att du älskar dig själv och dina barn får lättare att växa upp och älska sig själva.

2. Ge bort eller släng kläder som inte passar dig i storlek. De skapar bara ångest i garderoben, handla kläder i rätt storlek för din kropp, haka inte upp dig på vilken storlek som står i plagget, ett plagg i rätt storlek sitter bättre på dig, du känner dig finare och mår bättre.

3. Jämför dig inte med andra och fokusera på funktion. Du och din kropp är unik. Och är du i ett omklädningsrum, titta gärna hur kropparna runt omkring dig ser ut, då får du se hur kroppar verkligen ser ut, vi är inte retuscherade och tillfixade som i reklam och filmer. Vi är mjuka, långa, korta, breda, smala, gropiga, platta, päronformade. Acceptera din kropp och lägg inte allt fokus på dess utseende, mer intressant är allt som din kropp kan göra. Var glad över allt härligt du kan utforska, prestera och upptäcka med din kropp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.