Boktips: Tre träningsböcker – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Boktips: Tre träningsböcker

boktips

BOKTIPS. Jag älskar all möjlig litteratur med undantag från några kategorier som exempelvis fantasy, det har jag inte riktigt fastnat för. För att inspireras i min egen träning samt utvecklas i mitt jobb inom träning gillar jag att läsa olika former av träningsböcker. Vissa som har mer forskning och vetenskap bakom och andra mest på skoj. Här är tre böcker inom hälsoområdet som jag har plöjt igenom nu under hösten:

HÄLSA PÅ RECEPT – Anders Hansen leg läkare, Carl Johan Sundberg professor
Det här är en intressant bok som pratar om träning med många forskningsrapporter bakom. Det är den senaste vetenskapen kring träning och motion som presenteras och tips ges hur vi kan träna smartare, må bättre och leva längre. Det är väldigt mycket siffror i boken, men det viktiga är inte att lära sig dem utantill utan att få ännu mer kunskap om varför träning är viktigt. Genom att ha den kunskapen tror jag det är lättare att röra på sig. För mig är det viktigt att träning är roligt, men vi vill ju också få ett positivt resultat på vår hälsa. Mycket läsvärd bok, särskilt om du har en svacka i din träning och vill hitta din motivation på nytt.

STARK SOM EN BJÖRN, SNABB SOM EN ÖRN – Kalle Zackari Wahlström
Det här är en bok om träning på Kalles vis. Väldigt underhållande, går lätt att läsa igenom och visar att träning inte behöver vara så komplicerat. Jag som har sett serien “Svett och etikett” med Kalle på SVT Flow hör Kalles röst i mitt huvud när jag läser boken. Klart den roligaste träningsboken jag har läst.

50 NYANSER AV LÖPNING – Kenneth Gysing
Vill du läsa kortare personliga berättelser om löpning är detta boken för dig. Jag gillar Kenneths berättarstil även om jag gillade hans bok “Ett år av magiskt löpande” ännu mer. Med det sagt rekommenderar jag ändå denna bok till de som vill få inspiration till sin löpning. Även om Kenneth har det riktigt tufft i vissa löparäventyr i boken får jag ändå en känsla av att “allt är möjligt” när jag läser.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Laura

    Den sista måste jag införskaffa! Gått ner 74 kilo på egen hand och löpningen blev min räddning med att inte blir för rädd för maten. Tack för tipset!