Spark i baken

Mamatummy Day

För att uppmärksamma kvinnors hälsa kring graviditet har Katarina Woxnerud varit initiativtagare till Mamatummy Day. Den 18 januari uppmuntras vi som är mammor att lägga upp bilder på vår gravidmage, hur magen såg ut som nyförlöst – eller hur den ser ut idag.

Som Katarina själv beskriver det på eventets Facebooksida: ”Kvinnor har rätt att få rätt råd av yrkespersoner och experter för att komma tillbaka efter en graviditet. Alltför många kvinnor får bestående problem med exempelvis mage och rygg som en följd av felaktiga råd – eller inga råd.

Vi vill även uppmärksamma problemet med diastas efter graviditet. Hur diastas kan tränas, men att vissa diastaser kräver operation för att få tillbaka full funktion. Diastas ses idag endast som skönhetsproblem i Sverige, trots att den påverkar funktionen negativt. I dag måste kvinnor bekosta ev operation privat.

Lägg ut ett foto på din mammamage den 18/1 på Facebook och Instagram – din mage idag, när du var gravid eller nyförlöst. Välj själv. Låt oss visa våra mammamagar för att skapa uppmärksamhet. Hashtag #mamatummy”

Jag stödjer gärna detta initiativ, publicerar bilder den 18 januari, men redan nu får ni en bild från lite drygt ett år sedan när jag var höggravid med Tilde i vecka 39.

v39

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.