Nu är det nära … – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Nu är det nära …

Dagens gravidmage, fyra dagar över tiden.

Det verkar som att det närmar sig bebisdags … efter en nittio minuters lång tupplur hade jag besök hos barnmorskan för att kontrollera hur bebisen mår. Jag bad henne göra en hinnsvepning för att öka sannolikheten att förlossningen sätter igång inom 48 h. Jag vet inte om själva svepningen var nödvändig, för när hon undersökte mig visade det sig att jag redan var öppen 4 centimeter och cervix i princip utplånad. Skumt att inte känna att man har börjat öppna sig, men det är tydligen vanligt hos omföderskor. För en förstföderska kan de första centimeterna göra rejält ont. Troligen har jag varit öppen ett tag, hade en del förvärkar dagen innan julafton. Nu bör det däremot öka rätt snart. Hoppas, hoppas.

Barnmorskan var i alla fall tydlig med att förlossningen kan gå väldigt fort, särskilt om vattnet går och vi måste åka in till BB direkt. Så vi tar det säkra före det osäkra och lämnar Charles hos mormor och morfar redan nu. Förhoppningsvis är vi en familj på fyra innan helgen är över. Håll tummarna så länge!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. tess

  jag var öppen fyra cm i 7 dagar iaf andra gången. Kanske längre, vet ju inte när det skedde. Oxå utplånade.
  När det drog igång med att vattnet gick, gick det väldans fort men bra!
  Heja heja!

 2. Elin

  Åh vad spännande och kul att veta att det redan kommit såpass långt. Själv hade jag BF igår och sitter här med förvärkar (värkar?) och har en känsla av att jag själv inte kommer att få sova så mycket inatt. Dock hoppas jag ändå på en januaribebis för min del. Lycka till!!

 3. Emelie

  Lycka till! Själv sitter jag höggravid och har gått 5 dagar över tiden:) Jag skippade dock hinnsvepningen och hoppas att bebisen vill komma 2013! Hoppas förlossningen går bra och att du snart har din lilla tjej på bröstet!

 4. Linda

  Smart drag- det kan gå hiskeligt fort! Förstå att du klarat av halva vägen utan att ens märka det!

  Resten kommer att gå som en dans!!

  Kramar!