Graviditet och ätstörningar – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Graviditet och ätstörningar

gravid3
Höggravid med Tilde. Jag var fasinerad

I dagens Metro är Hanna från Frisk & Fri intervjuad om hennes tankar om att gå upp i vikt under graviditeten. Ätstörningar under eller efter en graviditet är relativt vanligt, forskning säger att minst fyra procent upp till elva procent av alla kvinnor har en ätstörning under denna period i livet. Särskilt efter det att barnet är fött ökar risken. Kanske för att kvinnan tänker mer på barnet när hen är i magen, men när barnet är fött börjar kvinnan kontrollera mat och träning.

Jag har positiva upplevelser från mvc. När jag var gravid med Charles fick jag frågan hos min barnmorska om jag hade haft någon ätstörning och när jag svarade ja på det frågade hon mig upprepade gånger under graviditeten hur jag mådde. Nu mådde jag bra – jag älskade att vara gravid och hade inga problem med att se kroppen förändras – men jag är glad över att hon frågade. Vet att tyvärr inte alla har lika tur med sina barnmorskor.

Frisk & Fri har startat Mammastöd, för de som funderar på att bli gravida, är gravida eller nyblivna mammor och mår dåligt över mat, vikt och träning. Ett bra tips om du vill ha någon att prata med eller ställa frågor till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.