Spark i baken

Inspiration och ångest

Vad inspirerar dig i en blogg – och finns det något som skapar ångest, i så fall vad? Kom igen nu, dela med dig av dina tankar i mitt kommentarsfält så hjälper du mig med en föreläsning jag håller på att förbereda. Det blir tråkigt att bara ha med mina åsikter, jag vill veta vad mina kära läsare tycker och tänker om hur bloggar som ni läser påverkar er.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Felicia

  Jag får ångest när jag inte tränar, idag gick jag ut skulle springa på ett nytt sätt och börja med två back intervaller. Först gick långsamt och när jag kom upp blev jag sur på mig själv för att jag inte tog i hårdare, andra tog jag i så mycket jag kunde men orkade inte hela vägen, joggade hem och berättade för mamma och försökte att inte gråta! Efter frukosten kom ångesten jag kunde ju bara gjort det, även fast jag sprang en mil igår så vill jag pusha mig själv men orkar inte mer!
  Förlåt för lång kommentar ville bara skriva av mig lite

 2. Matilda

  Sund och positiv inställning! Då menar jag inte bilder på sötsaker när jag skriver sund. Snarare tvärtom god, enkel, nyttig mat. Gärna måltider av ”restmåltider”, inte de perfekta rätterna, utan bra lösningar när allt inte blir som man tänkt sig. Inga negativa inlägg, om det är en sämre dag vill man mer höra så kan det gå, nya tag! Motivation: alla klarar det, du klara det osv.. 🙂 Fortsätt som du gör, var dej själv och fortsätt visa alla glada positiva sidor av dej själv. Tack för en super blogg!

 3. Aniika

  Jag blir inspirerad av fina och fräscha bilder, bra träningstips som är anpassade till mig som ”vardagsmotionär” (hemmaövningar och liknande), goda och nyttiga recept.
  Ångest: åh, jag kan verkligen få ångest av bloggar som är slarviga, fulla av stavfel, suddiga mobilbilder etc. Känns oproffsigt och trist.

 4. Anne

  Det som ger mig ångest är fram för allt om vi t.ex. tar denna blogg, att det mest bara är reklam för olika träningsprylar och event och tyvärr dyra saker som många inte har möjlighet till, det ger mig ångest att det är det som står i fokus….

 5. Agneta

  Det som ger inspiration är att läsa om människor som faktiskt kan och klarar av ett hälsosamt liv. Sen behöver det naturligtvis vara en avvägning så allt inte bara är positivt och hurtfriskt. Jag tycker det är viktigt att visa att det mesta faktiskt går att få att fungera, med rätt hjälp och pepp.
  Jag får ingen ångest av det som står i bloggarna. Sorterar snabbt bort det jag inte vill ta in.

 6. Jonna

  Det som inspirerar mig är fartfyllda beskrivningar av svettig, endorfinhög träning, kanske något tips om upplägg på pass – t.ex. förslag på intervallstegar eller styrkeövningar. Coola bilder på folk som tränar, inte bilder efter dusch och sminkning.

  Det som inte inspirerar mig är upprapningar om pass man genomfört, i detalj, ofta same same, posebilder, det är heller inte särskilt inspirerande om allting beskrivs som uteslutande fantastiskt, alla pass är lätta och underbara, det känns inte trovärdigt, det kan jag inte ta till mig…

 7. Marie H

  Bloggar kan vara en kul inspirationskälla nät man behöver det. När man följer bloggar övertid blir personligheten och stilen hos bloggaren viktig för att man ska vilja fortsätta läsa. Det jag uppskattar är öppenhet och enkelhet utan att det behöver bli för privat. Det räcker att bloggaren visar en vald bit av sitt lov och det hon vill förmedla, om det inte är en kompis, då kan det funka att läsa en personlig dagbok om allt möjligt. ett måste är integritet och att bugga förtroende. Ett exempel på det är att vara tydlig med sponsringen. Flera av de.hör sakerna är tydliga och bra i din blogg Terese. Snygga och bilder som inspirerar väldigt viktiga för att göra en blogg attraktiv. Grejer som gör mig trött är dåligt språk, social hets och påklistrad duktighet. Visst är det så att bloggar per definition ger en förskönad eller stiliserad bild av bloggaren, men ärlighet och självdistans är lyser igenom och skapar förtroende.
  Lycka till med ditt fortsatta bloggande!
  //Marie

 8. Hanna

  Hej!

  Bloggar som.ger mig ångest är alla om skönhetsingrepp och allt falskhet.
  Dessa blir dd fler o fler av.

  Dem som ger mig inspiration är träningsbloggar, mammabloggar, bakning och allt som.kan.sysselsätta mig på ett bra sätt.

  Älskar din stil o att du inspererar och motiverar mig otroligt mycket.
  E inne pp din blogg flera gånger om dagen för att få inspiration o en kick.

  En sak bara, när kommer du utse vinnaren av sport bhn?

  Kram
  Hanna

 9. frida dahlin

  Om det är just en träningsblogg:
  Blir inspirerad av nya övningar jag inte testat, nya slags upplägg på träningspass och en sund inställning till kost och träning.

  Får ångest och blir irriterad på ”fitspo-bilder”.

 10. Bodycomf

  Allt inspirerar mer eller mindre! Fina bilder allra mest! Det kan vara olika motiv, bara det är en fin bild. Jag är själv dålig på foto så det inspirerar mig verkligen! Både till att bli bättre men också till att förundras över hur folk får till det.
  Inget ger mig ångest! Om något skulle göra det vet jag att problemet ligger hos mig, inte bloggaren, och att jag helt enkelt borde rensa i min lista. Som någon skrev ovanför, jag kan få ångest över bortslösad tid!

 11. Sophie

  Vilken bra fråga! Jag följer flera träningsbloggar och har själv funderat lite på varför jag gillar vissa bättre än andra, din blogg har jag exempelvis följt i många år 🙂 Jag kan ta dig som ett bra exempel på vad jag blir inspirerad av!

  1) Inga pekpinnar från din sida utan du har en väldigt sund inställning vilket medför en harmoni på bloggen. Jag känner mig aldrig otillräcklig eller får ångest efter att ha läst din blogg, utan bara glad och inspirerad.
  2) Variation, du har lyckats hitta en bra balans i dina inlägg som handlar om mat, träning, kläder, olika events, familjeliv, egna tankar. Jag själv är några år yngre och har inte barn än men jag tycker det är så roligt av få se Charles & Tilde i vardagen.
  3) Layouten, text och bild är toppen på din blogg!
  4) Din härliga personlighet, att du vågar skriva om både positiva och negativa händelser i ditt liv. Du känns väldigt uppriktig och ärlig och följer din egen väg och hetsar inte med dieter etc. Du får mig att känna att jag duger som jag är!

  Oj vad långt det blev… kort om det som ger mig ångest
  1) Dieter, det skrivs väldigt mycket om detta just nu och jag blir trött bara av att tänka på det. Bloggare som lägger upp sina kostscheman och förbjuder många livsmedel.. puh.
  2) Yta. Bloggare som bara skriver om hur fantastiskt livet är och bara visar den ”perfekta” sidan av livet
  3) Stort fokus på att bygga så mycket muskler som möjligt, de som lever på gymmet och inte verkar ha något liv, bilder på kroppar, muskler, gymmet och proteinshakes

 12. Jane

  Vad som inspirerar mig i en blogg? Det kan vara många olika saker! Bra/snygga bilder och välskrivna texter. Det kan vara så enkla saker som ett recept med snygga/genomtänkta bilder till som får mig inspirerad att testa just det. Man/jag brukar också känna mig inspirerad när det finns en viss igenkänningsfaktor (att jag kan se mig själv i bloggaren), kombinerat med pepp eller något som jag själv också skulle vilja göra. Igenkänningsfaktorn tror jag är viktig i just den här biten. Idag blev jag tex inspirerad/peppad av dig att kika på en resa…. 😉

  Vad som ger mig ångest i en blogg? Jag försöker att tänka efter, men jag har nog aldrig fått ångest av en blogg. Jag vet tillräckligt mycket för att veta att det som visas upp i en blogg bara är delar av en verklighet. Och jag är trygg i mig själv och har blivit bra på att filtrera. Däremot kan jag känna irritation eller uppgivenhet över en del blogginlägg/bloggar(e) ibland. Men aldrig ångest för egen del. 🙂

 13. Annah

  Jag blir inspirerad om det är en person som vet vad de pratar om, som har kunskapen och VILL dela med sig av den. Det jag tycker skapar ångest är hetsen över att ha allt och det senaste. Det blir lite för mycket av det goda och jag kan tycka att det blir för mycket yta och lite personlighet.
  Jag har själv börjat välja bort vissa bloggar för jag tycker att allt det positiva blir för mycket att det känns mer negativt för mig. Jag tycker om de som vågar visa sig sårbara (utan att för den sakens skull bli privat) men som visar på att livet är inte alltid perfekt utan en berg och dalbana. Jag gillar att se det mänskliga och där jag kan relatera till mitt eget liv och se, kan hon, kan jag.
  För mig handlar det mycket om att hitta balans och med ätstörningar i bagaget som jag tror alltid kommer finns som en liten djävul på axeln känns det så viktigt att ta bort det som triggar negativa tankar.

  Hälsn.
  Annah

 14. Anna

  Inspirerande: snygg layout, glada färger, tydlig text och innehåll. Träningsövningar, förslag på musik, uppmärksamma snackisar i träningsvärlden, bjuda på lite resultat och utmaningar (t ex plankan-utmaningen, i vilken blogg det nu var, samt ”hur snabbt springer du en mil?”).
  Ångest: det finns inget som ger mig ångest, men ”tråkiga” inlägg är (många) bilder på mat och utfyllnadsinlägg som egentligen inte säger så mkt om träning. Då får jag ångest för att jag surfar bort min tid.

 15. Cherie Mårtensson - Mamma till Emma med löparskorna i handen

  Jag älskar träningsbloggar för bilder och text på andra som lyckas få fina resultat är något som inspirerar mig. En bra blogg får också innehålla tips på mat man kan äta som är nyttig (perfekt när man själv har slut på idéer) och gärna tips om snygga träningskläder.

  Det som får mig att få lite ångest på vissa bloggar är skrivna med pekpinnar. Jag vill inte läsa en blogg som skrivs på ett sätt där man som läsare är dålig om man inte äter, tränar och klär sig som personen som skriver bloggen. Eller de som menar på att det är helt förbjudet att äta en kaka, hämtmat eller liknande någon gång ibland. Träning och hälsa ska inte vara något man styr sitt liv efter utan det ska anpassas efter förutsättningarna man har. Jag skulle tex. aldrig kunna lämna iväg en lista på vad jag ”får och inte får” äta till de som bjuder hem mig på middag/fika för att jag inte kan äta en semla en dag tex 🙂

  Men din blogg har den där perfekta balansen Terese och det är in här man går om man råkat halka in på en blogg med pekpinnar och känner sig nere. För här inne blir man bara glad och inspirerad! Tack!

 16. Jennifer

  Jag inspireras av att bloggaren är driven, skriver om kost och träningsupplägg och nya grejer, samt av en skämtsam och glad ton.
  Jag får ångest av för perfekta människor, särskillt gällande mat. Om en bloggare har för strikt diet kan det ge mig ångest att läsa om.

 17. Johanna

  Det som inspirerar tycker jag är olika tips på övningar, nya träningskläder, mat som alla i familjen kan gilla. Det som ger ångest är om det är för mycket fokus på mat, att det ska vara så nyttigt o om man aldrig kan få slappna av i mattänket. Det får inte vara för extremt åt något håll utan att man visar på en sund inställning t träning, kost o livsstil. //Johanna.

 18. Anna . P

  Hmm.. jag blir inspirerad av vad folk faktiskt gör! Inte bara av det som de pratar ut, utan verkligen själva gör & när man ser att dom tycker dom det som görs! Då, då vill jag oxå testa! 🙂

  Ångest kan jag få av att det så väldigt väldigt ofta är så väldigt glatt & roligt & käckt & peppigt & allt.. Visst förstår jag att folk kanske helt valt bort att inte ta med det som är mindre glatt el helt enkelt neutralt i vad de visar utåt, men av dem kan jag få lite lätt ångest. Jag vill på något vis ändå få det bekräftat att andra inte alltid alltid tycker det e skitskoj, att man inte alltid alltid e superpeppad på allt, utan att även de allra gladaste & peppigaste människorna även de har mindre glada & peppiga dagar.

 19. Monika

  Det som inspirerar tycker jag är allt som är fräscht och nytt – nya idéer, tips på hur man kan göra, eller hur man kan försöka förändra. Men även att nån är öppen och ärlig med att livet inte alltid är perfekt och att det är ok att ta det lite lugnt ibland. Det som stressar är motsatsen – när allt verkar för perfekt. När alla ”regler” alltid följs till punkt och pricka och när man blir petad på näsan att bara en väg eller ett sätt är det rätta. Då slutar jag läsa. Du tillhör den första varianten 😉

 20. mari

  Sunda tankar och värderingar om hälsa/kost, om det nu är det bloggen har fokus på. Sunda värderingar/tankar= Att man gör allt med medelmåtta, inget tvång, inga dunderdieter osv. En god blandning av allt i denna värld, både recept, bilder, tips, länkar osv… Ja en blandning av det allra mesta, då blir jag mest stimulerad =)