Bli av med gravidkilona – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Bli av med gravidkilona

“Hej! Jag har länge undrat, hur mycket vikt la du på dig under din graviditet och hur går det med att få bort den?/ Anna”

Svar: Jag gick upp 12 kg i vikt under min graviditet. Första dagarna efter förlossningen tappade jag 8 kg av dem då mycket av den vikten bestod av Charles, fostervatter, moderkaka, blod och vatten i kroppen.

De sista kilona har försvunnit med hjälp av promenader, träning och amning som tar mycket energi. Har väl något kilo kvar att bli av med från graviditeten och det tänkte jag försöka ta tag i under de fyra veckor som vi ska till Thailand över jul.

Den största förändringen sedan innan är att min mage är väldigt mjuk och sladdrig, den har ju töjts ut en hel del under graviditeten och det tar ett tag för den att dra ihop sig igen.

Men, jag är tacksam att min kropp klarar av att träna och vara stark efter graviditeten, och det är värt att ha lite sladdrig mage så länge då jag har fått en liten prins. Tycker ändå att min kropp har anpassat sig bra efter allt.

Läs mer om gravidträning och träning för nyblivna mammor här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. John

    Jag har alltid undrat varför BVC fokuserar så mycket på hur mycket kvinnan går upp i vikt under graviditeten. Det känns som att fostret alltid får den näring som behövs ändå. Människokroppen är oftast inte särskilt komplicerad.