Spinningskor – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Spinningskor


Tränar du spinning/inomhuscykling regelbundet så tycker jag absolut att du ska investera i ett par cykelskor. Skorna gör det lättare att få rätt cykelteknik och du kommer uppleva att cyklingen blir så mycket skönare. Istället för att hela kroppstyngden är på främre delen av foten (som får plats i den lilla korgen på pedalen) så blir tyngden mer fördelad på hela foten då det är en hård sula och foten sitter fast i pedalen något längre bak.

Det finns cykelskor för flera tusen, men ska du ha dem till spinning går det alldeles utmärkt med ett par för 500-600 kronor. Se till att skorna är sköna och att de sitter bra på fötterna. Prova gärna ut dem i en cykelbutik eftersom de i regel har ett större utbud än vanliga sportaffärer. Säg till expediten vad du ska använda skorna till så får du sådana som passar till aktiviteten.

Bäst tycker jag det är med mountainbikeskor. De är något mjukare än landsvägsskor, och de går att gå med på golvet utan att slita ut det. Landsvägsskor har fästet så att det sticker ut från sulan, på mountainbikeskor så är sulan så pass djup att fästet försvinner in.

Du behöver inte köpa nya spinningskor så ofta. De har ingen särskild stötdämpning som blir sämre och de utsätts inte för några större påfrestningar. Tränar du två-tre gånger i veckan kan du säkert ha skorna ett par år utan att själva skon blir dålig. Sedan är det såklart alltid kul att byta oftare :-), men det är inget som påverkar träningseffekten.

Läs om löparskor.
Läs om skor i gymmet.

Exempel på olika mountainbike-/spinningskor.
Exempel på olika mountainbike-/spinningskor.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lotta

  Skulle inte klara av att cykla utan spd-skor längre.. varken inne eller ute! De högst upp till höger (rosa/grå) var grymt snygga. Var kommer de från? *nyfiken*

 2. Flingan

  Ja, spinningskor är verkligen ett måste enligt mig.. De få gånger jag glömt mina skor inser jag verkligen det. Rundtrampet funkar inte alls, och man får ont!

  Tack för en bra spinningklass idag förövrigt 🙂

 3. sparkibaken

  @Peppad: Du sätter fast en metalldel under skon genom sulan (finns i cykelaffären) och sedan finns en hållare under korgen på spinningcykeln där du hakar fast. Det kan vara svårt att komma i första gången, men be instruktören om hjälp. Efter ett par gånger kommer du lätt komma i och ur 🙂

 4. Peppad

  Hur funkar dom? Man “klickar” i dom har jag hört? Förstår inte riktigt, vore jättebra om du skulle kunna lägga till en kort notis om detta! 🙂 Tack för guiden! Du har verkligen motiverat mig i min träning!