Spark i baken

Blogilates bästa bloggtips

b2
Föreläsningen ”How to become a social media star” som Cassey Ho hade på IDEA World Fitness Convention.

I somras träffade jag Youtubestjärnan Cassey Ho, intervjun kan du läsa här, och nu vill jag bjuda på Casseys bästa tips på vad man ska göra för att lyckas i sociala medier – och vad man inte ska göra. Tipsen är främst riktade till amerikanska bloggare, men de går såklart att tillämpa på den svenska marknaden med.

Casseys do´s and dont´s:

Akta dig för att:
– köpa falska följare (finns register att köpa, vanligt i USA).
– attackera dina fans, var trevlig och tillmötesgående.
– hashtagga inte sönder dina inlägg på Instagram.
– gör inte för många ”selfie”-bilder där du fotar dig själv genom att hålla upp kameran, funkar ibland men det behövs variation.
– gör ingenting utanför det som passar ditt varumärke och det du står för hur bra betalt det än är, du förstör din trovärdighet och riskerar att förlora mycket mer än vad du vinner materiellt på det.

För att bli en stjärna i sociala medier ska du:
– se till att synas på många ställen och skapa konton på Instagram, Twitter och Facebook, men använd kanalerna på olika sätt, gärna så att de kompletterar varandra och skickar läsare mellan dem.
– publicera sådant du tror att andra har nytta av på något sätt, vad kan du som andra inte kan?
– var involverad och prata med dina läsare. Fråga dem saker och svara på kommentarer. Bli en ”kompis” med dina följare genom datorn. Vi vill ha umgängen och känna att vi tillhör en grupp, det är en av anledningarna till att träningskoncept som zumba och soulcycle fungerar, det blir en del av din identitet och säger något om dig.
– blogga med text och bild eller börja videoblogga, det som passar dig bäst.
– uppskatta varenda en av följarna. De är alla lika viktiga.
– håll besökarna nöjda genom att ge dem mer än vad de kanske har förväntat sig. Ju mer du ger läsarna, desto mer får du tillbaka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.