Spark i baken

Läsa bok för liten och stor

bok3

BOKMÄSSAN 2014. Jag älskar böcker! Och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Hemma hos mina föräldrar står fyllda lådor med mina gamla böcker, tyvärr får inte allt plats här hemma i lägenheten. Jag drömmer om att någon gång få klä ett helt rum i böcker, en skön läsfåtölj och ha ett eget litet bibliotek hemma.

Jag som inte hade tänkt att handla så många böcker på bokmässan fick vackert äta upp det … jag kom hem med över 20 olika böcker från vitt skilda genrer. En hel del barnböcker, någon ungdomsbok, chick-lit, deckare, romaner och olika faktaböcker. Det blir en härlig bokhöst. Numera läser jag oftast några sidor i sängen innan jag ska sova, men de få gånger jag har möjlighet att ligga och läsa i soffan någon timme är guld värt. Tyvärr händer det inte så ofta med två små barn.

bok2

Däremot får jag lov att läsa barnböcker tillsammans med Charles och Tilde. De kastade sig över böckerna när jag kom hem igår. Alla skulle bläddras igenom. Min direkta favorit blev ”Hej och hå, kläder på” som är skriven på rim, har underbara illustrationer och handlar om några syskon som ska klä på sig. Gillade även ”Smarta små upptäcker kroppen” som är en större bok med en massa olika texter och illustrationer och förklarar hur kroppen fungerar på olika sätt.

Att läsa är spännande, utvecklande, roligt, avslappnande, intressant, hälsosamt samt skapar nya tankar och idéer.

Med den nya tekniken vet jag att det går att ha alla böcker man vill läsa i surfplattan eller mobilen. Toppenbra – särskilt om man är på resande fot. Men det är något speciellt med riktiga böcker …

bok1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.