Kroppsideal och synen på dig själv – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Kroppsideal och synen på dig själv

Tack ni som kom och lyssnade på mig och Frisk & Fris pressansvariga Hanna Kihlanders föreläsningar igår kväll. Kul att både se nya ansikten och några välbekanta bloggvänner. Förutom att jag själv föreläste blev jag väldigt inspirerad av Hannas ord och jag fick nya tankar och energi av att träffa flera av lyssnarna efteråt.

Vi måste börja ändra synen på kroppen i vårt samhälle. Hela 80 procent av tonårstjejer är missnöjda med sin kropp. Och det är egentligen inte så konstigt. Det ideal som råder i samhället kan knappt någon leva upp till. Nyss var idealet att vara supersmal, nu går det mer mot att ha muskler – men ändå vara smal och deffad – och gärna ha stora bröst samtidigt. Det är en ekvation som inte riktigt går ihop på naturlig väg. Vi måste få in i våra huvuden att vi är olika, våra kroppar ser olika ut på grund av våra gener, sluta sträva efter ouppnåeliga kroppar. Börja älska dig själv precis som du är. Säg snälla saker om dig själv när du ser dig i spegeln. Sluta trycka ner dig själv. Det går inte över en natt. Har du länge tankat dig själv med negativa tankar om din kropp tar det tid att ändra synsätt. Men börja idag. Du ska leva med din kropp resten av livet. Vore det inte bra om du var kompis med den då? Livet blir så mycket roligare då. (Och ja, detta är ett ämne som jag kommer återkomma till om och om igen. Så viktigt.)

Do you fit in?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mikael

    Jo, det gäller verkligen att ha en bra relation med sin kropp. Sen jag fick sjukproblem och därmed en ganska stor viktuppgång så har jag blivit ovän med min kropp. För att bli vän igen med min kropp så behöver jag börja behandla den på rätt sätt. Ett passivt och skräpfullt liv är inte bra för ens kropp.