sofiasbakbok

Knäckig rabarber och jordgubbspaj

I helgen var solen på besök så jag passade på att bjuda på den ultimata sommarpajenKnäckigt krispig smuldegspaj med sötsyrlig fyllning av rabarber och jordgubbar – som dessutom är superenkel att göra!

 

Receptet räcker till 6 sötsugna personer. 

Fyllning:

  • 500 g färska jordgubbar 
  • 400 g rabarber
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl

Pajdeg: 

  • 100 g smör
  • 0.5 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl cornflakes  (eller andra krispiga flingor tex havrefras eller rispuffar) 

 

Förbered:

Sätt ugnen på 200 grader

Smörj en pajform, ca 25 cm i diameter

 

Fyllning:

1. Skölj och dela jordgubbarna – jag tycker om när det är stora jordgubbsbitar! 

2. Skölj och klipp rabarbern, ca 0.5 cm stora bitar

3. Blanda de torra ingredienserna till fyllningen i en bunke

4.Lägg i jordgubbarna och rabarbern i pajformen och häll över mjölblandningen.

 

Pajdeg:

1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. 

2. Se till att smöret är rumstempererat, fast men mjukt (jag brukar dela upp smöret i mindre bitar och micra på hög värme i 10 sekunder)

3. Blanda med gaffel. Det ska bli en smulig deg! Är det för blött så addera mer av havregryn som kan absorbera vätskan/smöret. Är det för torrt och inte sätter sig, så ha i lite mer smör. 

4. Strö degen över fyllningen i pajformen

5. Grädda i ugnen ca 18 minuter 

 

 

Servera med gammeldags gräddglass, vaniljsås eller lättvispad grädde

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.