Linda Pierre

Smällkarameller & Karuseller

Annons

Rocky outfits.

20140410-173313.jpg

Idag kom de så till slut leveranser från såväl England som Tjeckien (!). Tre olika Rocky-bodysar (den vita i två olika storlekar) till vår lilla fajter. Får berätta storyn om namnet (eller har jag redan gjort det?) vid ett annat tillfälle. Den blåa kan han nog ha redan nu medan den minsta vita nog kräver några gram till.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Kommer ikapp.

20140410-132316.jpg

Igår var Rocky på BVC och fick sina första vaccinationer. En spruta i vardera lår. Stackars killen skrek till så att han fick fullt med små bristningsprickar i hela pannan och runt ögonen. Fick honom att somna i vaggan först men märkte ganska snart att sprutorna satt sina spår. Resten av dagen ville han bara ligga och sova på mig. Så det blev en rätt lugn dag för mig också.

Han blev tre månader igår också och tänk att trots att han föddes 7,5 vecka för tidigt så är han nu uppe vid medelkurvan för bebisar i hans ålder. Tur att vi fick ett litet matmonster som är duktigt på att äta ikapp sig.

Nej nu ska jag fortsätta vår prommis i vårvindarna. En mössa hade inte satt fel…

20140410-132548.jpg

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Fredagsfin med gang sign.

20140321-154516.jpg

Jag vet att vi åtminstone är tre medlemmar i Rocky-gänget. Jag och Tomas får öva på vårt sign, Rocky kan det redan.

Jobbigt när mamma vill fota…

20140321-154552.jpg

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Tips på nattbloggar?

Nej inte matbloggar som rättstavningen vill ha det till utan just nattbloggar. Bloggar att addera till min Feedly som jag kollar i när Rocky fokuserat käkar för fullt. Mitt i natten brukar nämligen mappen med inlägg gapa tomt så jag efterlyser helst bloggar som uppdaterar sent, troligtvis bor de i annan tidszon.

Tips till en nattammande mamma som behöver sysselsätta sig mottages tacksamt!

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Rockys formkurva bättre än min.

20140320-193147.jpg

Idag gick det inte som jag hade tänkt. Insåg i bilen på väg till BVC att skötväskan med nycklarna, plånbok, mobil och det absolut viktigaste amningsnapp och blöjor inte var med. Den stod kvar i hallen och dörren till hallen var låst.

20140320-194244.jpg

Det där löser jag sen tänkte jag och åkte iväg mot vägning. Rockys kurva fortsätter att spika rakt upp vilket är otroligt skönt då han bara vägde 1984 g då han föddes, två månader före beräknad ankomst. Nu 10 veckor senare visar vågen 4425 g. Vårt älskade lilla matmonster käkar och växer, käkar och växer.

Jag hade uppföljning på Kvinnokliniken efter förlossningen två timmar senare. Två timmar där jag visste att för att inte det besöket skulle få besök av ett hungrigt matmonster så var det bäst att köpa nya amningsnappar. Tyvärr så kan inte Rocky käka utan den, inte än iallafall (inte gett upp än).

Det löste sig tillslut och i en korridor på Danderyds sjukhus tjugo minuter innan min besökstid satt jag stressad och försökte amma. Gick hyfsat, så pass bra att han sov tills vi kom hem och kunde bli insläppte. Pjuh! Efter den pärsen var vi båda trötta och däckade efter påfyllning.

20140320-194630.jpg

Den här jättefina mössan med reflex-namn har vi fått från snälla Jessica som syr fina barnkläder och annat under namnet Sykatten.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera