Sebbe RC – En till LOPPI.se webbplats

Sebbe RC

Annons

Säg det med animerad film

Bra reklam är meddelanden som når oss. Det är inte sällan så att vi lägger lite mer märke till reklamfilmer som tycks handla om oss själva. Men det finns också filmer som inte alls ser ut som verkligheten men som ändå får oss att reagera. Du kan säga mycket med animerad film som är utformad för att överföra ett budskap som annars kan vara svårt att få fram.

Animerad film väcker uppmärksamhet

Det är få som inte tycker om tecknat. Det är något med animerad film som får barn som vuxna att stanna till. Vi kanske associerar konsten med underhållning och kan känna en form av intresse som påminner om barnets nyfikenhet. Det här är en styrka i reklamfilmer som har animerats. De pockar genast på vår uppmärksamhet.

Det behöver inte vara lättsamt

Men animationer måste inte vara liksom filmer för barn. Det går att förmedla tyngre budskap med animerad film. När man jobbar med teckningar och animationer så kan det rentav vara lättare att vara tydlig.

Budskapet i filmen kommer fram på ett så smart sätt. Den som tittar kan på mycket kort tid förstå vad det handlar om. Filmen ses som unik och etsar sig fast i tittarens minne. Han eller hon kanske sedan tänker på den animerade filmen dagen lång.

Humor fungerar också bra via animationer

När det ska vara roligt så är animation också tacksamt. Då figurer kan designas fritt så går det att få fram en unik form av humor. Några som verkar fått till den perfekta balansgången mellan humor och allvor är det svenska produktionsbolaget brikk, med svart bälte i filmskapande.

Den animerade filmen kommer då att nå folk helt enkelt för att den är så kul att se på. Men det gäller att jobba på ett professionellt sätt. Om filmen inte ser proffsig ut så finns risken för att den snabbt försvinner och att ingen kommer ihåg den även om själva temat var kul och underhållande.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons