Sarianne

Ombord på Tallink Silja

De där 40 timmarna ombord på Tallink Silja  gick snabbt, väldigt snabbt vi har hunnit med hur mycket som helst! 

Vi mötte Aja vid terminalen och knallde in på båten tillsammans, vi hade en Muminhytt som faktiskt kändes väldigt rymlig med tanke på att vi var fem personer ombord. Fyra sängar och en bäddsoffa i mitten och utsikt ner mot shoppinggatan.   
   
    
 Första kvällen hade vi bokat bord på Tavolata som är min favorit ombord. Barnen tog buffé, vi vuxna och tonåringarna tog kalvytterfile!    

   
Tårtan vid barnbuffen var poppis:) 

  
Efter maten gick vi ner till minidiscot tog barndrinkar med lysrör och satt och prata tills alla blev trötta. 

   

  

   

  Jag ställde klockan på lördag för att vi inte skulle missa frukosten när barnen blir äldre agerar de inte längre levande väckarklockor. Vi åt frukost vid buffén, det fanns något för alla och enkelt med laktosfria produkter. Efter frukosten bestämde vi oss för att gå i-land i ett nollgradigt Helsingfors, mysig stad!

    

    
    
    
    
   
 Starbucks, Stockmann och Zara fick sig besök innan vi gick hem till båten igen för att relaxa och fortsätta vårt tjejhäng!   

   

På Zara köpte vi bikinis, finaste korallfärgad till J och svart till E, klänningar och nån topp. 

   
   
  
  
Innan middag på buffén hann vi med lite taxfree span där tjejerna köpte matchande gosedjur till deras matchande outfit, lite smått med godis och överraskningar till de som fick va hemma. 

  
  
Klänningar från Zara  
    
   
Vi hade bokade biljetter till Grease också, ska ni ombord under tiden den spelad ombord så gå och se den. En och en halv timme med 15 minuters paus gick väldigt fort och alla åldrar gillade den. Showen är på engelska men åttaåringarna tittade med stor inlevelse hela showen.  

 Frukost imorse, taxfree varv 14 och kramkalas till både båten och Aja och hennes knodds. Ingen av kidsen ville åka hem och kunde lätt åkt ett varv till, jag med för den delen! 

   
    
Bästa utflyksryggsäcken ifrån Molo, finns hos Babyshop lagom stor för att inte packa för mycket vilket gör att ryggsäcken bärs av just den som har packat :)

    

Jag och mitt crew ger den här resan fem båtar av fem möjliga! 

Innlägget innehåller bilder ifrån mig och Aja

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi J

    Vilka härliga bilder. Vi har bara åkt med Birka men funderar på att åka med ngn annan båt framöver. Såg att det funka bra med laktos. Gluten har funkat jätte bra på birka. Så hoppas det gör det på de andra båtarna oxå.
    Kram Cissi

    1. sarianne

      De vi åkte med nu har en tjej som är glutenintolerant, allt funkade väldigt smidigt, både på buffén, frukost så jag kan med varm hand rekommendera Silja om ni ska åka.