Sarianne

Julfirande och åttonde dagen med feber!

God Jul får jag passa på att önska er i efter skott och där med även tillägga god fortsättning. Vi Segerstens har haft en lugn och mysig julafton med traditioner. Vi startar alltid med grötfrukost och gör oss sen i ordning för en promenad nere på byn. Vi hade tagit med bröd till änderna idag, dom var som galna och vi blev snabbt omringade av dem.

Barnen tyckte det var roligt, förutom Julia som trodde att de skulle attackera oss.

IMG_0958.JPG

IMG_0961.JPG

Vi traskar runt och det brukar vara rätt lite folk, affärerna är stänga men bokhandeln har alltid öppet så blev två sista klappar där. Mysigt att gå omkring och småstrosa, vädret var ju riktigt varm och behagligt igår också.

IMG_0998.JPG

IMG_0948.JPG

 

IMG_0999.JPG

IMG_1002.JPG

När vi kommer hm från promenaden hinner vi slappa en stund innan matbestyr och väntan på Kalle Anka. Till Kalle tar vi oss ett varsitt glas värmande glögg och trallar med i melodierna, jag brukar alltid försöka smita och ordna med maten istället.

IMG_1021.JPG

Obligatoriska kusinfotot är också det en jultradition, förra året blev var det en som gapskarattade, en som sur och en som såg ut som vanligt så att alla ens sammarbete var ju det en succé. Julia var inne på sin sjunde dag med feber och klarade sig igenom kvällen tappert med alvedon i kroppen men däckade direkt efter att julklapparna var klara och har sovit sen dess. Idag var det åttonde dagen så vi bestämde oss för att ringa till läkaren igen (vi var på vårdcentralen i måndags för att kolla halsen men det visade ingenting då) idag hade hon halsfluss.

IMG_1035.JPG

IMG_1014.JPG

Julia hade gjort både egen senap på skolan stöpt ljus som hon bjöd på under kvällen.

IMG_1017.JPG

Klapparna blev många och bra!

Vi brukar sitta under ett par timmar då en öppnar i taget så det drar ut på tiden ordentligt men det är kul att se vad alla får och dessutom veta vem man ska tacka för vad.

IMG_1047.JPG

IMG_1046.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.