Sarianne

Aktiviteter på jullovet

Vad jag längtar efter snön nu, fantasin tryter då jag sett framför mig hur vi skulle spendera dagarna med både pulka och skridskoåkning. Bara att tänka om och försöka få dagarna att bli minst lika roliga även utan snön.

Egentligen finns det massor att göra. Imorgon planerar jag att ta med barnen till Kottebanan en riktigt bra plats där rörelse och glädje kombineras för både stora och små. Har du ingen organiserad hinderbana i din närhet så går det ju lika bra att bygga ett par hinder i trädgården, barnen gjorde hopphinder förra veckan i trädgården och det har verkligen använts. Det går ju även att göra en spontan hinderbana i lekparken, klättra upp för rutschkanan och åka ner. Springa zickzack mellan gungorna och balansera på sandlådanskant.

Att pyssla är alltid en hit hemma hos oss, barnen älskar att pyssla och det är bara fantasin som sätter gränserna. Ni behöver egentligen inte ha en plan innan ni sätter er ner, lägg fram lite skrotpyssel och sätt igång. Vi brukar använda tyg, kapsyler, toalettrullar, snören, kartonger, knappar, lim, tejp och sugrör. Barnen älskar den här formen av skapande och hittar ofta egna saker att använda genom att rota i lådorna.

Girlanger av papper kan vi ägna långa stunder till, samma sak med att bygga med tandpetare.

Det här med att leka med vatten eller att göra en gitarr med gummiband är enkla saker att göra med saker som man för det mesta har hemma.

Roliga experiment för barn är något av favoriten här hemma, russinhissen, gummiägget eller den magiska ballongen är experiment som jag som vuxen också tycker mycket om.

experiment för barn

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.