Sarianne

Tips på app till barn

Roat mig under julledigheten med att hitta nya appar som passar till barnen. Jag har hittat en app som heter Color dots. Spelet går ut på att det kommer cirklar i olika färger in i skärmen, de åker runt och runt tills du trycker på cirkeln och då försvinner den. Antalet cirklar ökar i takt med att du fortsätter att spela. Det jag gillar med spelet är att den passar barn i flera olika åldrar. 10åringen gillar den och testar kvickheten medan 4åringen använder appen för att kika mer på färgerna som dyker upp på skärmen. Du och barnen kan själva välja svårighetsgrad och vilken diskussion ni vill ha kring appen, samtal som stärker språkutvecklingen. Det ger också tillfälle till enkla matematiska begrepp såsom antal.

Förslag på diskussion under spelets gång:

Om barnen är ovant att använda en surfplatta kan man börja på en mer grundläggande nivå och lära sig förstå vad som händer med surfplattan när man klickar på den. Uppmuntra barnet att klicka på cirklarna som dyker upp på rutan, vad händer?

Därefter (eller om barnet har lärt sig de grundläggande funktionerna) kan man gå vidare in på färgerna, vilken färg har cirkeln/cirklarna som man trycker på? Hur många är det? Eller ge uppgifter som kan du trycka på den gula cirkeln och så vidare.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.