Sarianne

Tillökning i familjen

Som den extremt snälla moder jag är har jag efter tre års evigt tjat gett mig och lovat familjen tillökning!

Det vankas ny familjemedlem, har en känsla av att denna nya familjemedlem kommer att känna sig avsevärt mindre älskad än resten av familjen, men jag kanske lär mig att älska denna nya lilla krabat och vårda den lika ömt som resterande medlemmar. Inom en snar framtid kommer det att flytta in ett husdjur hos oss, närmare bestämt en kanin!

Det har varit tre tuffa år av förhandlingar för dottern men vi har nu nått punkten där vi faktiskt tycker att hon är mogen att ta hand om ett husdjur och dessutom förstår hon vad det innebär, att det inte bara är en söt liten kelkompis utan ett stort ansvar!

Vi har läst kaninböcker och haft förhör om hur den ska vårdas (stackars barn!)

Nu återstår bara att den kommande kaninägarinnan ska spara ihop de sista slantarna också, hon är fokuserad till tusen och står på loppis och säljer av sina leksaker hon inte längre använder så snart, mycket snart är hon/vi redo!

Nu gäller det bara för mamman att läsa igenom de där kaninböckerna också så lite fler har koll på läget!
Har du tips och råd om kaniner så släng gärna iväg en kommentar, erfarenheter av ute/inne, olika sorter, hona/hane m.m.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa

    En hankanin är att föredra då de har mindre benägenhet att rymma än honor. Hanar blir mer tama och är lättare att hantera. De lite större raserna ska vara tamare än de små. Lycka till!