Sara Sjöstrand – Välkommen
sarasjostrand

Sara Sjöstrand

Annons

Saffransvåffla

Nu vid jultider så kryddar jag det mesta med saffran, de är både i mat och i bakning.

Belgiska saffransvåfflor

2 ägg, ekologiska
125 g smör
2,5 dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6,75 dl vetemjöl
1 påse saffran
smör, smält till gräddning

Gör så här:

  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
  2. Smält smöret tillsammans med saffran. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  4. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät våffelsmet.
  5. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner i våffelsmeten och låt vila i cirka 20 minuter.
  6. Värm våffeljärnet.
  7. Pensla det med smält smör och grädda dina belgiska våfflor i 3-5 minuter.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons