Sara Abrahamsson

Enkelt vardagsgott

Puh, dagarna går fort nu! Speciellt när alla tre barnen är hemma och vi har vårat schema som ska följas. VI har olika teman på veckans olika dagar. Måndag t ex är dansdag, tisdag är speldag, onsdag är pysseldag osv. Min absoluta dag är lördagarna för då är det skogsdag, det är då vi drar ut i skogen hela familjen med hundarna och har utflykt. Jag försöker lära mina barn om naturen, vilka svampar/bär man kan äta, vilka djur som lämnat spår på stigarna och andra saker som kan vara bra att veta när man rör sig i de svenska skogarna. Helgerna är det ju alltid lite extra fokus på familjen så att gå ut i skogen är ett bra sätt för alla att umgås och ströva runt utan massa teknik och stadsbrus. Fredagarna är det ju även fredagsmys som gäller och det är inte ovanligt att vi bakar här hemma tillsammans då. En sak som blivit storfavorit här hemma är våra små ”gottisar” som vi brukar göra.

Gottisarna är gjorda på tre ingredienser och går snabbt att göra. De smakar lite som donuts och barnen älskar dem! Jag brukar rulla dem i strösocker och ibland tar jag med lite kanel. Vill man piffa till det lite extra kan man ta en ”spruta” eller sprits och fylla dem med Nutella eller sylt också. Jag har testat att göra dem med yoghurt som har jordgubbssmak och fyllde dem med sylt. De blev otrolig goda så det tycker jag att ni ska testa! Nästa gång tänkte jag försöka med blåbär, får se om det blir lika lyckat. Antar att dessa gottisar är såna små mirakel där bara fantasin sätter gränser och man kan testa sig fram tills man hittar sin egna favorit!

2½ deciliter vetemjöl
½ tesked bakpulver
2 deciliter yoghurt (gärna vanilj eller jordgubbsyoghurt)

Blanda ihop smeten i en bunke och värm upp frityrolja eller rapsolja i en gryta. När oljan är ungefär 160 grader så klickar man i som små bollar med en sked i oljan och friterar bollarna tills de fått en fin färg. När de är klara kan man lägga dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och sen när de svalnat är det bara att rulla dem i socker och fylla dem med t ex Nutella. Alla här hemma älskar dessa små bollar, så hoppas ni också kommer att göra det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.