sandrasinspiration

Besök hos sjukgymnasten

Fick ett riktigt bra bemötande av den sjukgymnast, via barnmorskemottagningen, som jag besökte imorse ?? Fick träffa en supertrevlig tjej som hjälpte mig massor.

Jag fick uppge de symtom jag har och visa vart min smärta sitter. Jag har ju oftast ont typ mellan skinkorna lite högre upp, strax ovan eller mitt på skinkorna där smärtan strålar ner i benen. Ibland är det i båda benen samtidigt och vissa dagar är det i olika ben. Men den ondaste punkten sitter alltid vid skinkorna.

Först undersökte hon om det kunde vara muskler som blivit ömma eller om någon nerv är i kläm, men kom fram till att det är bäckenrelaterat. Dvs foglossning / bäckensmärta. Och tyvärr är smärtan där till förlossningen, men det finns hjälpmedel som kan lindra.

Jag fick med mig en TENS apparat hem som jag ska använda där det gör ont. För er som inte vet vad det är så är det elektricitet (helt ofarlig) som strömmar ut i elektroder man sätter med klisterlappar på det onda området. Det finns 4 lappar man kan klistra på som max samtidigt, annars kan man använda färre om man så önskar.

Fick också lite övningar att göra, både med och utan gummiband. Gummibandet kommer användas till övningar som ska hjälpa mig med smärtan i övre ryggen, som kommit de senaste veckorna troligen pga tyngden från magen och att man kupar ryggen lite fram. Hållningen är ju inte den bästa just nu… Igår hade jag så ont där så jag kunde knappt ligga i badkaret ?

Jag glömde självklart fråga om just akupunktur mot foglossning, men ska ringa tillbaka till henne imorgon och höra mig för. Har hört bra om det så det är ju värt att prova ?? Och så fick jag tips om foglossningsbälte som jag beställde hem direkt efter. 169kr från Meds.se, perfekt.

Fick även frågan från sjukgymnasten om jag inte tänkt på sjukskrivning. Vi får se hur det känns efter jag börjat arbeta hemma from 1 september. Kanske funkar bra att arbeta så, eller så blir en sjukskrivning på 50 eller 100% aktuell.

I alla fall, den här TENS apparaten kommer nog bli en bra vän framöver och likaså bältet som avlastar lite så man kan få tänka på annat när man är uppe och rör sig. Använde mig utav dessa två när jag var gravid med Vincent, men inte så som jag kanske behövde. Fick lixom inga riktiga instruktioner på hur de skulle användas då, mot vad jag fick nu. Så nu känner jag mig säker på hur bältet kan sitta och hur jag kan använda TENS maskinen.

Känns förövrigt sjukt att det snart endast är 9 veckor kvar till beräknad födsel. Aldrig längtat så mycket som nu. Tills vi får träffa lillasyster och tills jag får må bättre och orka leva som vanligt igen.

Den berömda TENS apparaten ???

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.