sandrasinspiration

Besök hos BM i vecka 25

Imorse hade jag ett inplanerat besök hos min barnmorska för vanliga rutiner som att kolla järn och sockervärden och även urinprov. Hon mätte även blodtrycket och så fick jag ställa mig på vågen.

Socker och järn såg bra ut. Men hon sa att så småningom kommer bebisen att ta mer järn av mig så blir jag tröttare kan jag börja äta järntabletter. Sockret såg även det fint ut. Urinprovet fick jag inte veta direkt så vi får se vad det säger. Jag hade ju GBS som är en typ av streptokocker när jag väntade Vincent, så hon håller lite koll nu och jag kommer få penicillin insatt även denna förlossning så att bebisen skyddas. Blodtrycket såg också bra ut, men jag hade hög puls och eftersom jag har ganska hög puls även som ogravid tyckte hon jag skulle kolla upp det efter förlossningen.

Jag frågade även självmant om min vikt, eftersom jag tycker jag gått upp i vikt snabbare nu än med Vincent. Sammanlagt gick jag upp 12 kilo med V och nu till vecka 25 har jag gått upp 13 kilo… Min barnmorska förstod att jag har svårt att ta promenader nu, pga foglossningen men att jag ska tänka på att inte småäta så kommer jag kunna hålla vikten rätt stabilt och inte låta den skena iväg. För jag vill inte gå upp så mycket mer så att det blir jobbigt efter förlossningen. Vi får se vad den slutar på, men tänker att jag inte behöver göda mig själv utan låta bebisen och ev vätska få plats och därmed gå upp mer i vikt.

Första SF måttet tog hon med och det såg jättebra ut, likaså bebisens hjärtslag. Vincent var med mig till bm idag och fick lyssna på lillasyster i magen. ? Så mysigt!

Så egentligen såg allt fint ut efter dagens besök. Har fått resten av besöken inbokade nu, fram till 2 november om jag går över tiden och jag har även ett läkarbesök inbokat om min foglossning. ??

Jag och min favorit ❣️
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.