sandrasinspiration

Hej graviditet nummer 2

Idag gick vi ut på sociala medier, dvs instagram och facebook med att vi blir 4 i vår familj i höst. Vincent ska bli ”storabror” som han kallar det ❤️ Så i slutet av oktober / början av november kommer en liten bebis till oss. Vi får veta mer exakt datum efter rutinultraljudet som är omkring vecka 19-20. Vi har än så länge varit på ett tidigt ultraljud i vecka 8 och där såg dem ett litet hjärta ticka på. Nästa ultraljud är det vi har i vecka 12, nu i mitten av april. Ska bli så spännande att få se bebis igen och då när den är lite större så man kanske kan se lite mer.

Tänkte berätta lite mer om hur vi upptäckte att jag faktiskt är gravid..

Jag anade något fem dagar innan beräknad mens och eftersom detta var planerat så visste vi att det skulle kunna ske när som. Så jag chansade och tog ett tidigt test i form av en teststicka som jag hade hemma en tisdag fem dagar innan mensen skulle komma. Detta trodde jag inte skulle visa något eftersom det var så tidigt och jag trodde inte att jag var gravid samtidigt som jag anade något eftersom jag kände mig konstig i kroppen, hade en känsla av feber, men att jag inte var sjuk. Och så hade det smakat metall i munnen ett par dagar. Ibland har man bara en känsla i kroppen… Men hade inga stora förhoppningar på detta test eftersom det inte alltid ger utslag så pass många dagar innan bim (beräknad icke mens).

Men jag tog testet och det tog en stund innan något hände, så efter några minuter tänkte jag kasta det, men anade en svag svag svag linje intill kontrollstrecket, så jag tog ett till för att se om det kunde bli samma och det visade likadant. Valde att köpa ett digitalt test dagen efter för att se om det var så som det visade och eftersom jag ville se vilken vecka jag var i. Därefter tog jag tre tester till. Tre digitala, ett med enbart streck och den linjen kom snabbare än kontrollstrecket haha. Och två som visade att jag var i vecka 2-3 och 3+. Snacka om att jag inte trodde att jag var gravid 🤣

Här nedan är två bilder, ett på teststickorna och det digitala testet dagen efter.

Teststickorna fem dagar innan bim
Och det digitala dagen efter, dvs fyra dagar innan bim.

Var alltså i vecka 3-4 när testerna togs så det var supertidigt. Har därmed vetat om denna graviditet sen dess, så gissa varför jag ville gå ut med denna nu i vecka 10 redan. Så segt att hålla allting inom sig, även om familjen, några enstaka vänner och några kollegor visste sen tidigare. Inte lätt att hålla allt hemligt när man mår så pass illa och spyr och till en början knappt kom ur sängen.

Denna linje till vänster dök upp DIREKT och snabbare än kontrollstrecket hann visas.

Just nu äter jag postafen varje morgon mot mitt illamående och det gjorde jag med Vincent med. Då började jag äta dem senare eftersom jag inte visste om dem, men nu började jag äta dem direkt jag kände av minsta lilla illamående eftersom jag vet hur jag mådde sist då jag spydde till vecka 20. Nu spyr jag en gång efter att jag gått upp, sen hjälper tabletten lite grann under dagen. Kan äta och behöver småäta ofta så jag inte blir hungrig = illamående så jag spyr igen.

Tänkte uppdatera er varje vecka så detta fick bli en update från vecka 4-10. Byter vecka på onsdagar och längtar massor efter ultraljudet nu. 🤗

Två suddiga bilder från vul i vecka 8 hos gynekologen
Världens finaste blivande storebror ❤️
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lissy

    Tips! Är i samma sits med illamåendet. Tar en dextrosol så fort jag vaknar vilket höjer blodsockret fort och har gjort att kräkningarna kommer endast ibland.