sandrasinspiration

Har vi tappat alla rutiner?

Vincent har egentligen alltid varit ett enkelt barn, speciellt när det kommer till sömn. De rutiner vi har haft på honom har kommit naturligt och ingenting vi tvingat fram.
Han har varit enkel att styra vid mat och sovning, både när vi varit hemma och när vi varit iväg och har behövt skjuta lite på sov eller mattider. Självklart inga större ändringar, men om vi åkt iväg har jag enkelt kunnat mata honom lite i förväg för att han ska hålla sig mätt, tills den egentliga tiden för lunch t ex.

Hur ser våra rutiner ut idag, när han snart fyller 4? Vi har alltid följt våra rutiner så gott det bara går. Han somnar oftast i tid, han blir enkelt en liten kvällsmänniska om han råkar somna i bilen, om vi ska någonstans efter förskolan, så det försöker jag undvika. Och skulle han somna kan jag ta en liten sovmorgon med honom för att han ska få sova lite längre vissa dagar. Det är väldigt skönt när det funkar med ens arbete. Och det är så skönt att man kan göra så nu när han fortfarande går på förskolan och inte har någon skolplikt. Men ändå vill jag att han äter frukost i alla fall 2-3 dagar i veckan på förskolan så att han inte tappar den gemenskapen med pedagoger och kompisar vid frukosten. Han verkar trivas i att både få äta där och hemma och det kommer sig naturligt från dag till dag.

På helgerna kan han få vara vaken lite längre, för att sedan komma i rutin igen på söndagskvällen så att han orkar upp.

Som jag nämnt tidigare är han ett enkelt barn att ha att göra med. Nu säger han också till om han blir trött eller hungrig, även om vi självklart ger honom mat och sömn när han ska ha det.
Så vi har nog bibehållit de rutiner vi tidigare haft och de har blivit naturliga ändringar under årens gång.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.