sandrasinspiration

Alla är vi olika i våra kroppar

Jag får ofta kommentaren som ”du behöver inte gå ner i vikt, du som är så liten”. Hur trött är jag inte på den? Precis som någon som säger ”du skulle verkligen behöva gå ner i vikt” till en person som är större, men som inte alls vill gå ner i vikt. Hur är det ens möjligt att vi 2019 fortfarande håller på? Har folk så mycket fritid? Jag är såååå fruuuktansvärt trött på folk som orkar kommentera andras kroppar och som orkar lägga den energin på andra människor.

Jag fick ständigt den kommentaren när jag började på mitt kost och träningsschema i januari, att jag absolut inte behöver gå ner i vikt. Men vet ni vad? Jo jag behövde gå ner i vikt. Jag är liten i mig, men jag vet ingenting annat eftersom jag aldrig varit en ”större” människa ytligt sätt. Och när man börjar känna själv att kläder sitter tight och man vet att man fött barn och att man har ätit precis vad man vill, så vet man själv när det är dags. När man inte längre känner sig bekväm i hur man känner sig eller hur man ser ut, vet man att det är något man måste göra något åt. Vågen i sig har egentligen ingenting med detta att göra, det är hur man känner sig och när man ser att kläder börjar sitta bra igen som man märker skillnaden. Men givetvis märker man då även skillnad på vågen, om man tappar i vikt eller om man bygger muskler. För muskler väger som ni säkert vet mer än fett.

Jag var superduktig mellan januari – juni och gick ner hela 5 kilo, vilket jag ville göra och det var mitt mål med mina scheman. Under sommaren åt och drack jag det mesta jag ville, för att njuta och la undan allt som hade med kostschema att göra. Det ångrar jag såklart nu, för man kan unna sig på kostschema med. Jag tänkte lite väl långt utanför boxen. Så jag kände efter sommaren när jeans och blusar skulle på igen att jag visst gått upp i vikt och att jag inte alls kände mig bekväm igen.

Har varit både duktig och inte nu i höst, det jag tycker är svårt är när det kommer till sjukdomar. Då trillar jag lätt dit och kör på utan kostschema. Men hittills igen så har jag gått ner nästan 2kilo vilket är skönt. Känner redan att vissa jeans sitter bättre igen.

Så kör på som ni vill, trivs ni i er kropp så ska ni vara som ni är. Annars ska man få göra något åt den – hur man än ser ut innan.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.