Minimalism

Mitt i ett blödande Stockholm 


Det här fotot tog jag i Hornstull på vägen hem till Södermalm i fredags 7e april.

Jag är så ledsen för alla som varit offer för attacken på Drottninggatan, det går inte att förstå vad ni har varit med om. Jag skrev lite om hur jag hade timmarna efter det som hände på Drottninggatan på Instagram:

När jag hörde att en lastbil kört genom Drottninggatan var det bara att sätta sig i bilen och gasa. Med rykten om att det var beskjutningar även på Medborgarplatsen, samt att radion sa att alla ska hålla sig hemma, var det inte lätt att köra hem från jobbet i Södertälje till Alexanders förskola på Södermalm. Jag parkerar så nära det bara går och när jag kommer in i förskolan ler han mot mig och skriker mamma och kramas och vill gosa med mitt hår och ansikte. Det enda viktiga är livet, ens nära och våra barn. Varenda sak som polisen eller SVT berättade på kvällen gav en dåliga känslor, det kom fram att 2 av offren är barn. Filmerna som visades där folk springer i panik får en att känna obehag. Alla vänner i Stockholm/Västerås och hur de mår och att de fått gå hem eller inte kunnat komma hem. Mobiler som dör. Lätt att säga att vi inte ska låta mörkret vinna. Men svårt att leva efter när ens egen stad och egna gator blivit attackerade. Jag hoppas gå en dag på Drottninggatan utan att titta bak. Eller när man är i ett ”crowded space” inte känna att något kan hända. ? ???

Det var såklart inga beskjutningar på Södermalm, det var bara rykten som spridits. Väl hemma lyssnade vi hela kvällen på tv, radio. Och stannade hemma och såg alla som gick på Götgatan som försökte ta sig hem. Jag skrev på Facebook att de som inte hade någonstans att gå kunde komma till mig. Jag ringde vänner och speciellt min vän som har fyra barn ringde jag utifall att barnen inte kom hem då tunnelbanan var avstängd. Jag var orolig för de jag känner i Stockholm resten av kvällen och försökte lösa något på mitt sätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.