Recension av Cherub baby glasflaska 240 ml – Minimalism
sandradiaz

Minimalism

Recension av Cherub baby glasflaska 240 ml

Jag ville köpa en glasflaska för att jag hade två MAM nappflaskor i olika storlekar men jag var mycket intresserad av att skaffa en i glas. Jag letade väldigt mycket på olika ekologiska alternativ. Bestämde ganska snabbt att jag ville ha en glasflaska (istället för en i rostfritt tex) för att jag ville se igenom innehållet. Jag ville att glasflaskan skulle komma med ett silikonhölje. Wideneck var även viktigt då min son vant sig vid MAM dinapparna, och jag ville kunna byta till de om han inte gillade flaskans standard dinapp. Sedan även för att det är enkelt att dosera när det är en wideneck flaska.

Jag tyckte att Cherub erbjöd en prisvärd produkt där man fick 2 240 ml flaskor för 198kr. Jag köpte flaskorna på www.rekolek.se och jag valde färgen blå/mörkblå. När de kom så använde jag de på en gång efter att ha kokat delarna. Den läckte vid första användningen och jag hörde av mig till rekolek och de sa att det var ok att jag lämnade tillbaka de. Men jag ville verkligen ha en glasflaska och jag testade med MAM dinappen då läckte den inte. Jag skrev till rekolek att det nog berodde på dinappen, de erbjöd mig att lämna tillbaka de extra dinappar jag köpte för välling och fick till och med en 50 kronors rabattkod, vilken service! Tyvärr ramlade en av flaskorna i golvet från bordshöjd och gick i bitar, den hade ingen silikonhölje på så jag förstår att det hände.

IMG_6293

Positivt med flaskan är att den har ml anvisning. Även silikonhöljet har ml anvisning. Den har ett plastlock som är enkelt att ta bort med ett tryck, till skillnad från MAMs plastlock som är väldigt svåra att ta bort.
Det är få delar:
– En glasflaska
– Ett silikonhölje
– Ett plastlock
– En dinapp och dinappslock

IMG_6294

Den är enkel att diska, jag har kört den i diskmaskinen och fått superrena skinande flaskor. Det är enkelt att lägga in välling eller ersättningspulver. Även enkelt att fylla på med flytande ersättning på grund av widenecken. Man kan köpa till pip och handtag, men jag tror att 240ml flaskan är för stor för att ha som pipmugg, då passar det bättre med den mindre flaskan som är 150 ml för att bebis har inte så långa armar för 240 ml flaskan. Man kan enkelt byta ut till andra wideneck dinappar.

Negativt är att man får inte glömma att ta på silikonhölje för då kan den enklare gå sönder. Den kan kännas klumpig att hålla när man håller i en bebis med andra handen speciellt om bebisen inte dricker så mycket som 240 ml utan endast 40 ml eller 60 ml. Den lilla flaskan hade passat oss bättre då min son inte är en stor ersättningsdrickare eller vällingdrickare. En till negativ sak var att den läckte med egna märkets dinappar.

Dessa flaskor får 4 av 5 av mig. Känslan att inte ge mat från en plastflaska utan en i glas är så bra jag känner mig lugnare när jag ger min son mat ur den här flaskan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
sandradiaz

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.