The life of rosengren

Isbad för småbarn på förskolan?

004

Jag kunde inte låta bli att reagera när jag läste det här i Nacka Värmdö Posten i morse…4-5 åringar som badar isvak på förskolan? Bastar för att sedan lägga sig i snön…syftet? Att visa och lära barnen hur kroppen påverkas av värme och kyla. Förskolan det handlar om  bedriver en friluftspedagogik som bygger på Skogsmulles grundares tankar om att barnen ska vara ute i naturen. Barnen lär sig även att sova ute och i tält.

Jag är själv uppvuxen med Skogsmulle och jag tycker att barn ska vistas mycket i naturen, det gör vi nästan hela dagarna med våra barn. MEN att bada isvak med små barn och använda sig av det som en del i den pedagogiska verksamheten?

Njaä…det finns väl andra metoder att lära barnen om kyla och värme. Jag reagerade rätt så starkt på deras arbetssätt både som pedagog och som förälder.

Vad tycker du?

Kraaam

J

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.