The life of rosengren

Tre dagar till Mamatummy!

Nu är det tre dagar kvar tills Mamatummy Day den 18/1, dagen då vi mammor går samman och visar upp våra mammamagar i de sociala medierna för att stödja kampen om medvetenhet inom bland annat träningsbranschen så att vi kan få RÄTT hjälp vid träning efter graviditet.  Göra fler medvetna om Diastas, dvs delade magmuskler som vid fel träning kan ge skador och mag- och tarmproblem.

Så här skriver Katarina Woxnerud, grundare av MammaMage appen, Naprapat, specialist på mammamagen samt upphovskvinnan till Mamatummy Day om vilka hon möter dagligen på Access Rehab.

* kvinnor som fått 8 (åtta!) olika plankor i startprogram att börja att träna med när bebisen är 2-3 månader gammal. Åtta plankor! När jag träffar dem när bebisen är ca 9-24 månader putar magen fortfarande ut som om kvinnan var gravid och kvinnan har noll kontroll på djupa magmusklerna. De ytliga hugger in direkt. Och de är starka. Och orkar jobba. I upp till 3 minuter. Sen måste de vila. Vad som händer under dygnets övriga aktiva minuter och timmar bryr dig inte de ytliga magmusklerna om. De har gjort sitt.

* kvinnor som har diastas 10 cm ovanför naveln, förbi naveln och ända ner till nära blygdbenet – 3-4 cm djup – som av sin personliga tränare fått kettlebellsvingar (en hand) och turkish get up som övningar. Utan att kvinnan överhuvudtaget kan kontrollera eller hålla ihop diastasen.

* kvinnor som inte kan hosta, nysa eller lyfta sina bebisar för det känns som om tarmarna ska trilla ut. Djupa och långa diastaser där man lätt känner tarmarna och artärernas pulsationer (från ryggraden) vid palpation i diastasen. Men läkarna säger ”du har inga problem” och sjukgymnasten har gett övningen… plankan.

Du väljer själv vilken mammamage du vill visa upp, den gravida, den nyförlösta, den tränade osv. På lördag den 18/1  lägger vi upp våra magar som profiler på Facebook, på bloggar och Instagram.

Hashtag #mamatummy

Mini 22 v 001

Jag i vecka 22 med min yngsta, nummer fyra, Millie.

Kraaam

J

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.