Att ta hand om det yttre – The life of rosengren
rosen

The life of rosengren

Att ta hand om det yttre

ultracalming_1_1

Dermalogica– Ultracalming Cleanser, en av mina favoriter i badrummet

Med åren så har jag blivit allt mer medveten om vilka val jag gör när det handlar om hudvårdsprodukter, jag har även blivit mer medveten om att min hud har börjat att förändras. Tack vare ett mycket aktivt liv, lagom mycket sol och en hälsosam livsstil (samt bra gener) så har min hud känts fräsch länge.

Det här händer med din hud i åldern 25-45 år: De fina linjerna har kommit för att stanna och de första rynkor dyker upp som som en följd av påverkan från UV-strålar. Huden börjar förlora sin elasticitet och bli slapp, speciellt kring ögonen. Döda hudceller byts ut i ett långsammare tempo och överhuden blir gradvis mer transparent och håller inte längre fukt särskilt bra.

45-55 år: Flera rynkor dyker upp och i de flesta fall blir hudens struktur grövre. Porer och åldersfläckar blir mer synliga. Slapp hud kring ögonen och på kinderna är nu mer uttalade. Hudens immunförsvar arbetar inte längre för högvarv och tempot i bildandet av nya hudceller har minskat. Överhuden blir tunnare och huden känns torrare.

(info lånat från den här sidan)

Jag har alltid haft en rätt så torr hud, även om den har känts fräsch så har jag kämpat mot torr hud, då främst på vintern, vilket är väldigt vanligt för oss nordbor med det torra klimat som vi har här. Det blir lätt att man använder fel produkter och behöver smörja sig flera gånger om dagen.

Ett bra tips är att gå och få en hudanalys och få reda på hur din hud egentligen mår och vilken typ av hud du har. På så sätt kan du sedan lätt få hjälp att hitta de produkter som passar dig bäst.

Jag brukar kunna fynda bra produkter till bra priser hos Ezzence, de har märken som Redken, Dermalogica, Clinique, Elizabeth Arden och en mängd andra.

Kraaam

J

I samarbete med Ezzence

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
rosen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.