Powered by Health – The life of rosengren

The life of rosengren

Powered by Health

Jag nämnde häromdagen att B.A.B.Y kommer att finnas med på Fitness Festivalen om två veckor (helgen 30 nov-1 dec) med egen monter, EO2:44, i den nya utställningshallen Nytt Liv.

Lördagen den 30 november finns fotografen Linnea Frank på plats med sitt och Malin Nyléns Vernissage ”Powered by Health”

unnamed 1

Kvinnor med muskler för ett friskare Sverige!

Syftet med samarbetet mellan B.A.B.Y och fotograf Linnea Frank är att lyfta ”hälsans ROI”, aspekten av hälsans betydelse på arbetsplatsen, mindre sjukvård + effektivitet/investeringskostnaden = ROI

 

unnamed

Hur har vi det egentligen här i Sverige med vår hälsa? Var det bättre förr?

  • Endast 15 % av svenskarna tränar tillräckligt för att inte bli sjuka av stillasittande.
  • På 1970-talet började vi att dricka mer juice, läsk och alkohol. Det som är mest alarmerande är att vi idag dricker SEX gånger mer alkohol än vad vi gjorde då.
  • Vi promenerar ett helt maratonlopp mindre varje vecka än vad vi gjorde på  1970-talet, det i sig motsvarar 45 minuter mindre motion per dag.
  •  Under de senaste trettio åren har vårt tv-tittande ökat från 45 minuter till nästan 3 timmar per dag!
  • 9 minuter per dag ägnar vi oss åt pulshöjande motion, det är egentligen den motionen som vi behöver öka till 30 minuter varje dag.
  • På grund av vår livsstil så blir de som redan tränar ännu mer dedikerade, medan de som är inaktiva blir ännu mer passiva.
  • Sedan slutet av 1980-talet har medelsvensken blivit 5 kg tyngre.
  • Var tredje svensk känner sig utbränd på jobbet. Varför? Och hur kan vi förhindra att ännu fler drabbas?
  • Med bättre rutiner kring hälsa och fysisk aktivitet skulle fler kvinnor slippa mediciner och sjukskrivningarna skulle minska.
  • 13 % av landet kvinnor och 23 % av männen saknar en riktig vän.

Det här är viktig fakta, fakta som gör mig rädd, fakta som gör att jag verkligen vill hjälpa och fakta som borde lyftas oftare. Och framför allt, hur kan vi tillsammans skapa hälsa och hitta balansen i vår vardag…dvs hållbar hälsa.

13 av Sveriges mest välrenommerade och inspirativa hälsoprofiler har blivit fotograferade i deras träningsformer. Tavlorna är döpta efter synonymer av hälsa. Dessa tavlor kan nu köpas och på samma gång har köparen möjlighet att anlita hälsoprofilen på tavlan för en eller återkommande workshops på företaget.
10% av försäljningen går till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Ta hand om dig, du har bara en kropp och den ska orka bära dig resten av ditt liv.

Kraaaam
J

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.