The life of rosengren

Yttre faktorer hälsa vs ohälsa

Det finns så otroligt många faktorer som är avgörande om hur din hälsa ser ut och då menar jag inte bara de fysiska utan även de mentala. Under de senaste månaderna så är det många i min närhet som på ett eller annat sätt har yttre faktorer (dvs vänner, familj, miljön) som påverkar hur de mår. Nu när jag är inne i mina studier så är jag mer uppmärksam på beteenden och analyserar hur man som person väljer att hantera det som ruckar på livsrytm och i vardagen, självstudier direkt från det verkliga livet.

Om du har en bra balans, en stabil grund med en god hälsa så är du benägen att hantera tråkiga händelser bättre och du går allt som oftast ur situationen starkare och med ännu mer erfarenheter i bagaget. Men om du redan innan kände av en obalans så är risken större att din ohälsa förstärks och du har svårare att hantera det som inträffar. Jag försöker att stötta, finnas där, lyfta och peppa, vägleda och fungera som en handledande stötta.

Jag har själv haft stunder i livet som har varit otroligt tunga att hantera, men tack vare en inre styrka, en inre balans och ett fantastiskt nätverk så har jag jobbat mig igenom en ordentlig smäll i väggen, en skilsmässa, konkurs och Maja som 2010 fick Wilms Tumör och behandlades med cellgifter och operation (idag är hon frisk). När Maja blev sjuk var det som om livet först bara tog slut, hur många smällar ska en person egentligen kunna ta? Det var som att ligga ner och fortfarande bli sparkad på…

Men allting har en mening, det kan låta kallt, men jag tror faktiskt att det är så. Om jag inte hade gått in i väggen, stannat upp och analyserat mitt liv, gjort en ny start, skilt mig och vågat satsa på mig själv så hade jag aldrig träffat min livs kärlek Magnus. Om Maja inte hade blivit sjuk så hade vår inställning och tacksamhet till livet inte varit lika positivt som det är idag, jag hade heller aldrig träffat alla de underbara människor som jag gjorde hösten 2010. Jag hade heller aldrig insett hur stark jag är och vilken tigrinna till mamma du blir när ditt barn drabbas av sjukdom. Vi hade inte fått vår lilla Liten, jag blev nämligen gravid i samma veva som Maja fick sina cellgifter och drabbades av missfall samma dag som Maja fyllde 6 år. Antagligen ett sätt för kroppen att säga att det är inte läge nu, du är inte tillräckligt stark och behöver lägga fokus på Maja.

Men Maja blev friskförklarad och en ny liten människa började att växa i mig, Liten.

Sen den dagen bestämde jag mig för att det inte finns några hinder, bara utmaningar och det är upp till mig själv hur jag väljer att bemöta och ta mig an utmaningen. En positiv inställning som i sin tur skapar en inre styrka. Men ibland går jag in i dimman och mörkret, förkovrar mig i det negativa en stund för att samla ny kraft och komma ut till andra sidan igen. Det är inte bra att älta, men det kan vara nyttigt att ibland analysera händelser och beteenden för att kunna ändra på mönstret och hitta nya vägar.

Hur gör du? Ser du hinder eller ser du utmaningar? Hur gör du för att komma ur ett dåligt mönster eller beteende som skapar ohälsa?

556829_10151616181918479_1432057821_n

Kraaam
J

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.