Tomteskumfudge och fler favoriter på hyllan – The life of rosengren
rosen

The life of rosengren

Tomteskumfudge och fler favoriter på hyllan

Julstöket för idag är klart, resultatet blev en skål: Tomteskumfudge...rosa och härlig fudge som numera står livsfarligt lockande i kylskåpet.

 

Tomteskumfudge:

12 st Juleskum/tomteskumtomtar

ca 175 g vit choklad

1 dl vispgrädde

2 dl socker

50 g smör

 

Så här gör du:

Klipp sönder tomtarna till småbitar, lägg ner i en kastrull, blanda ner vispgrädden, socker och smör och låt det smälta tillsammans under omrörning. Koka upp i ca 10 minuter under omrörning. Häll ner den hackade vita chokladen, ta bort kastrullen från plattan och blanda tills dess att smeten ser blank ut och är kladdig. Smeta ut smeten i önskad tjocklek och ställ kallt. Dela sedan i rektangulära bitar.

Mina favoritmuggar just nu är dessa små söta saker som var en premie när Magnus fixade Allt om Mat till mig som en liten present då han vet att hans fru gillar att hitta nya recept.

Jag är egentligen annars en sucker för mer enkla, moderna former som Filippa Ks muggar, MEN jag har fått en liten romantisk ådra som ville ha en mer tjejig hylla för att bryta av det annars väldigt raka och moderna i köket. Få se hur jag gör i det nya köket sen, en liten blandning av allt kanske?

Fast Matteus servisen kommer alltid att vara den absoluta favvisen och den har allt annat än raka linjer. 😉

Nu ska vi krypa ner under filten och titta på den smått charmiga filmen “Familjen Jones” då varken jag eller Magnus är några stora fan av “Så mycket bättre” som resten av Sverige tycks vara.

Hoppas att ni får en härlig lördagskväll!

Kraaam

J

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
rosen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.