Chill på berget – The life of rosengren
rosen

The life of rosengren

Chill på berget

Vi fortsätter vårt chill här uppe på berget, nu även med Maja hemma och det blir väl kanske inte riktigt samma lugn då…förstår inte riktigt hur man kan ligga och kräkas, ha magknip från hell igår kväll till att ha en massa energi idag?  Men det ska jag väl bara vara tacksam för!

Millie och jag har bakat bröd, finns det något godare än helt färskt, nybakat från ugnen…smöret och osten smälter, så farligt gott.

Idag blev det den lite onyttigare varianten med bara vetemjöl.

Två bondbröd

6 dl ljummet vatten

100 g jäst

ca 7 dl vetemjöl (eller hälften grahamsmjöl)

1 msk ljus sirap

1 tsk salt

Blanda alla ingredienser, knåda degen till en jämn fin deg, sen låt jäsa i 10-15 min i degbunken under duk. Ta upp degen, dela i två delar och lägg dem på en långpanna och låt jäsa i ytterligare ca 30 min under duk. Grädda i mitten av ugnen i 225 g i 10-15 min tills de har fått en gyllenbrun färg.

Enkelt och gott, sånt gillar jag!

Millie och jag ska iväg på hennes utvecklingssamtal vid halv tre, Maja får klara sig själv en halvtimme vilket inte brukar vara några problem, dessutom så är jag bara 3 minuter bort. 🙂

Vad kommer de att säga dina pedagoger? Sköter du dig på förskolan Liten?

Kraaam

J

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
rosen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.