Semlor hos Arla – The life of rosengren
rosen

The life of rosengren

Semlor hos Arla

Jag fick en förfrågan för ett par veckor sedan att baka semlor med ett av Arlas recept, jättekul tyckte jag! Vi bakar väldigt mycket här hemma, så den utmaningen var jag snabb att haka på. 😉

Förra torsdagen satte vi då igång med vårt semlabak, vi valde receptet “små semlor” , finns även de klassiska stora, udda semlor med choklad eller saffran, recepten kan ni hitta på deras hemsida, http://arla.se, sök på semlor.

Ingredienserna till de små godingarna
Ingredienserna till de små godingarna
Millie var mest intresserad av att äta på sitt förkläde ;)
Millie var mest intresserad av att äta på sitt förkläde 😉
Jäsning pågår
Jäsning pågår

006

Ta da!
Ta da!

Maja blev jättenöjd över våra semlor (trots att de inte jäste riiiiktigt som de skulle) och alla gav dem en STOR TUMME UPP! Semlor kan ibland kännas väldigt maffiga, att då välja en lite mindre variant så att alla i familjen skulle orka äta upp var ett klockrent val.

Här är receptet vi använde oss av:

Små semlor

Ingredienser

30 st

50 g Svenskt Smör från Arla
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 1/4 d lArla Köket Kesella® kvarg lätt
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda® mellangrädde
florsocker

Gör så här

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, kvarg, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
rosen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mymiracle

    Ja just det, vi ses ju imorgon! Va kul! Får köra försiktigt, jag hoppas fasen inte det kommer mer snö, höll faktiskt på att krocka med plogbilen i morse på väg till öppna förskolan, ingen höjdare att köra bil i snöstorm med endast 3 timmars sömn i bagaget!

    KRAM & NU HÅLLER VI TUMMARNA FÖR EN BÄTTRE NATT I NATT!