rosen

The life of rosengren

Annons

Bye bye…

DSC69341-690x459

I´m moving on…jag blickar ut mot horisonten, tar ett djupt andetag och känner mig redo. Redo för förändring och redo för nya erfarenheter. Tack Loppi för den här underbara tiden.

Mitt nya hem för bloggen hittar du HÄR och jag hoppas att du kommer att fortsätta att kika in och följa vår vardag.

Kraaaam

J

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Bombad

003

Millie med sina favorit smycken.

God kväll!

Jag hoppas att du har haft en skön lördag och än är den inte över.

Jag ändrade min plan idag och tog med mig Millie och Magnus till Sjövillan Motion i Hammarby Sjöstad för en familjeträning. Magnus åkte och tankade och Millie somnade i bilen så jag jag fick 25 minuters egentid på löpbandet innan de kom och vi körde överkropp och lek. Det märks att hon är van att vara med oss på gymmet, hon har koll på hur de flesta maskiner fungerar och hur man ska göra olika övningar. Mest av allt gillar hon att studsa runt, hoppa jämfota (det har hon kunnat i snart ett år!), göra kullerbyttor och hänga i ringarna.

Jag känner mig helt bombad i huvudet och är sjukt trött. Det enda jag vill göra resten av kvällen är att ligga i soffan under täcket…bara vara. Inväntar att Liten som drar runt som en virvelvind i huset ska däcka, för min energi tog slut för en stund sedan. Magnus status verkar vara ungefär densamma.

Vad gör du ikväll? Mello kväll?

Kraaam

J

Pssst…du får gärna rösta igen på mig HÄR, vore roligt att få bli veckans blogg på Besökstoppen. Jag ligger just nu tvåa. 😉

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Isbad för småbarn på förskolan?

004

Jag kunde inte låta bli att reagera när jag läste det här i Nacka Värmdö Posten i morse…4-5 åringar som badar isvak på förskolan? Bastar för att sedan lägga sig i snön…syftet? Att visa och lära barnen hur kroppen påverkas av värme och kyla. Förskolan det handlar om  bedriver en friluftspedagogik som bygger på Skogsmulles grundares tankar om att barnen ska vara ute i naturen. Barnen lär sig även att sova ute och i tält.

Jag är själv uppvuxen med Skogsmulle och jag tycker att barn ska vistas mycket i naturen, det gör vi nästan hela dagarna med våra barn. MEN att bada isvak med små barn och använda sig av det som en del i den pedagogiska verksamheten?

Njaä…det finns väl andra metoder att lära barnen om kyla och värme. Jag reagerade rätt så starkt på deras arbetssätt både som pedagog och som förälder.

Vad tycker du?

Kraaam

J

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

En ljuv liten röst med ränder

001

Om Millie själv får välja…

002

Ränder i alla möjliga färger…

God morgon helg!

Hoppas att du hade en fin kväll igår. Jag blev väckt av en ljuv liten röst som försiktigt sa: ”Mamma aken? Millie inte sova mej. Fjykåst snajt?” Då var klockan strax efter sju och hon fick en flaska välling framför Disney Junior och jag kunde halvslumra en timme till innan hon kom in till oss för att mysa i nästan en timme! Underbar start på lördagen.

Jag preparerar kroppen med min supergröt (korn och quino gröt med ett ägg och en mosad banan i) inför en timme av cardio med intervaller på Sats. Idag är den dagen i veckan som jag äter som vanligt utan några speciella ätfönster som det annars är när man äter enligt Periodisk Fasta.

Vi har en sån där skön lördag idag, en lördag som innehöll en massa planer men som vi har ställt in. Istället känner vi oss för och ser vad dagen har att erbjuda. Men först träning. Under eftermiddagen och kvällen kommer jag att börja förbereda bloggflytten som sker under morgondagen. Bloggen kommer att ligga kvar här under ca två veckor med en länk till den nya adressen, sen försvinner den helt från Loppi. Spännande med lite nya vindar under vingarna!

Önskar dig en fin förmiddag!

Kraaam

J

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Den perfekta kärleksmiddagen

Jag älskar när det finns en anledning att fira den helt underbara kärleken, Magnus och jag hittar alltid på olika anledningar till att fira oss.

För snart exakt sex år sedan åkte vi iväg på vår första utlandsresa, en resa som vi hade tagit över från hans föräldrar (en sån där gratis resa till Riga) som visade sig bli den helt klart bästa och roligaste resan jag någonsin har gjort. På en ”pråm” från forna Ryssland med termostater i hytterna som lossnade från väggen när man skulle reglera värmen, sängar så smala att det knappt gick att ligga platt och madrasser så solkiga att de nästa gick sönder…Vi skrattade oss igenom en sjögång som jag stundtals trodde skulle vara slutet för oss båda och alla andra på båten. Vi promenerade igenom ett kallt, grått, regnigt och blåsigt Riga, hela tiden hand i hand med konstanta stopp för härligt hångel. Jag led med det par som hade bokat resan genom en resebyrå och fått se bilder på hytten…som inte alls visade sig stämma överens med de hytter som fanns tillgängliga på båten. Det hade betalat dyra pengar…Men Magnus och jag brydde oss inte, vi var nykära, fulla av liv och hade bestämt oss för att detta skulle bli resan med stort R…och det blev den. Jag skäms nästan att säga den (i alla fall lite), men jag tror att vi var runda under fötterna i hela två dygn…två ansvarsfulla föräldrar som betedde sig som två tonåringar…33 och 34 år gamla…men jisses vad roligt vi hade och så har det fortsatt…i sex år och förhoppningsvis i mååååånga år till.

321_26695203478_316_n

Den här bilden tog Magnus strax innan vi steg av båten i Riga, sportlovet 2008.

Eftersom vi har fått hem Tastelines Matkasse Barnkassen bestämde vi oss för att laga middag hemma idag (också på grund av att Millie kräktes igår, restaurang besök kändes inte som ett alternativ trots att hon är frisk igen). Det blev helt klart den perfekta kärleksmiddagen…en sån där historia som man äter med händerna och som kanske inte representerar kärleken så mycket…just därför valde vi den. För såna är vi…vi gör tvärtom…

004

Vi hade glömt att handla hem chilipulver så vi hoppade över bönorna och gjorde en mer tacoliknande middag...enkelt, snabbt, gott och härligt kladdig fingermat. En helt klar 12:a på den romantiska skalan…speciellt med bubbel till. (ikväll ser drickfönstret lite annorlunda ut).

Nu ska Liten hoppa i säng (vi har en ”lilla familjen helg” den här helgen), Magnus har tänt brasan och spelar upp den ena helt fantastiska låten efter en annan. Jag ska bara njuta av att det är fredag, en hel helg framför oss och att det faktiskt är den stora kärleksdagen idag.

Ha en underbar kväll och glöm inte att gå in och rösta på mig HÄR!

Kraaam
J

Annons
Kommentera (0)

Kommentera