Retromania

Hemligheten bakom riktigt goda bullar. Och lite sånt.

Det vankas kalas hos familjen Bjurberg. Två av kidsen är sommarbarn så idag har vi förproducerat kanelbullar och muffins i långa rader. 

Knepet för riktigt goda kanelbullar fick jag lära mig av farmor, vet ni vad det är? Jo, använd sinnessjukt mycket fyllning. När du har öst på så mycket smör, socker och kanel att du skäms, då ska du ösa på lika mycket till. Ni kommer bli förvånade över hur stor skillnad det gör. 

Bästa muffinsknepet det är att lägga formarna i en muffinsplåt för då fluffar de upp sig på höjden istället för på bredden, men det kanske ni redan visste?

Förutom godsaker så bakade vi en trippelsats med pitabröd. Pita är ett riktigt favoritbröd hemma hos oss. Det är makalöst bra att alltid ha i frysen. Särskilt sommartid. Finns det bättre picknickbröd?

Min mamma bakade ofta pitabröd hemma när jag var liten. Jag minns fortfarande hur jag fascinerat stod och tittade när de svällde upp i ugnen.  Och nu när jag bakar det som vuxen blir jag lika nostalgisk varje gång. Men mamma måste ha varit extremt tidig med att introducera pitabröd för oss. Min man hade aldrig sett ett pitabröd förrän i tonåren när han köpte sin första kebab. Hur är det med er, har ni några barndomsminnen av pitabröd? 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.