Retromania

Veckans husmorskur: Läk ditt onda öra

Min äldsta dotter var ett riktigt öronbarn när hon var liten. Precis som jag och min man var. Så fort ungen blev snorig så fick hon öroninflammation och det blev många besök hos doktorn och många penicillinkurer under hennes småbarnsår. Tills en dag då en äldre man jag träffade berättade för mig att de alltid hade behandlat sina barn med lökomslag när de var små och fick ont i örat, och att de alltid blivit bra av det. Det lät ju nästan för bra för att vara sant, tänkte jag, men åkte ändå hem och testade på dottern. Och sedan den dagen har hon inte ätit en enda penicillinkur.

Om du vill testa själv följ receptet nedan:

Finhacka en halv rå lök. Linda in lökmassan i en bit gasbinda och lägg den mot det onda örat (om du vill kan du värma omslaget en kort stund i mikron eftersom värmen kan upplevas lindrande), sätt en mössa över så att omslaget sitter på plats. Låt sitta någon timme eller två. Den antiseptiska löken kommer att göra under på det onda örat!

Krya på er och trevlig helg, retromanians!

 

Obs! Jag vill poängtera att du följer husmorskurerna här på eget ansvar. Inga råd du får här ersätter de råd och behandling du kan få av en läkare. Vid allvarliga och bestående symtom – ta kontakt med sjukvården!

Lök

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.