Retromania

"Hjälp, jag byter inredning som andra byter underkläder!"

Varannan vecka i Aftonbladet, Härligt hemma har jag frågespalten ”Fråga Helén” där jag svarar på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på [email protected] eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför. Men var beredd på att jag inte lindar in svaren i bomull. Här kommer en fråga från Lotta :

Hej!

Mitt problem är att jag byter inredningssmak som andra byter underkläder. För ett halvår sedan var jag helt såld på New England, däremellan hade jag en kort asiatisk period och nu vill jag ha allt stilrent, minimalistiskt. Hela hemmet är en enda mix av alla stilar och både jag själv och hela min familj blir helt förvirrade. Hjälp mig, hur ska jag göra för att hålla fast vid en stil?

//Lotta

Hej Lotta,

Det finns ju i och för sig de som byter underkläder väldigt sällan … Fast det kanske inte är någon tröst. Jag tror knepet är att försöka låta bli att hänga med i alla trender och i stället känna efter ordentligt och försöka hitta ett tema som verkligen känns som du. När känner du dig som mest hemma? I vilka färger mår du bäst? För vilka möbler/inredningsprodukter dunkar ditt hjärta lite extra? Har du fortfarande svårt att veta så kanske det är läge att lämna över inredningen till din stackars familj. Alternativt så skapar du en egen inredningsstil; ”chaotic chic”. Vem vet, den kanske slår igenom.

Lycka till!

/Helén

Nedan kan du se fler Fråga Helén-frågor. Du kan också söka på Fråga Helén bland kategorier:

 

Så lurar du tonåringen att tycka som du vill!

”De enda som tjatar om ljust och fräscht är gamla avdankade komiker”

”Blondinbella har sällan heller något vettigt att skriva”

 

 

 

Fråga Helén

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.