Retromania

Retromanias loppisskola del 2

I veckans Härligt hemma hittar ni årets bästa loppisguide med 325 loppisadresser över hela landet, missa inte den! Här visar också duktiga stylisten Catharina Brändström hur du kan återvinna dina loppisfynd och jag ger mina hetaste tips på hur du fyndar! Fler av mina loppisfyndartips hittar du i inlägget Retromanias loppisskola del 1

Men nu mina vänner, är det dags för Loppisskola del 2. Är ni redo?

1. Har du svårt att se något i myllret av grejer? Det tar ett tag att skaffa sig ”loppisögon”, men ett knep kan vara att ta upp prylarna och hålla dem mot en neutral bakgrund (golvet eller marken funkar bra i brist på annat) för att sedan föreställa sig dem i en annan miljö.

2. Börja samla. Ett annat sätt att lära sig att urskilja guldkornen är att börja samla på något. Om du har fokus på något speciellt är det lättare att sålla bort det som är ointressant.

3. Stirra dig inte blind efter tokfynd. Det är inte ofta en ramlar på en Bersåservis eller kobratelefon för en tia, så förvänta dig inte det. Det gör bara att du ”låser blicken” och missar den fina vasen eller ljusstaken som du verkligen behöver.

4. Var steget före. Istället för att leta efter det som trendar just nu, leta efter det som blir hett i morgon. När alla andra är ute efter 50-,60-och 70-talsprylarna gör du de bästa fyndet bland grejer från 80- och 90-talet.

5. Enträgen vinner. Förvänta dig inte att alltid fynda. Kanske måste du gå tomhänt från fyra loppisar innan du hittar något riktigt bra på den femte.

6. Skaffa ett nätverk. Kanske finns de bland dina vänner, eller på Instagram, vännerna som liksom du gillar att gå på loppis. I nätverket kan ni sedan fynda grejer åt varandra och byta sinsemellan.

7. Håll utkik efter privata garage- och flyttloppisar! Där är ofta priserna låga eftersom säljaren är angelägen om att bli av med grejerna fort.

8. Tänk på tidpunkten. På våren, efter jul eller efter en regnig sommarvecka, d.v.s när folk har haft möjlighet att rensa är fyndchansen som störst.

9.  Se möjligheterna. Är inte prylen exakt vad du är ute efter, kanske går den att göra om eller användas på att annat sätt?

10. Kolla igenom dina fynd noga innan du köper! En liten flisa eller nagg kan vara skillnaden mellan att något är värdfullt eller totalt värdelöst.

 

Ja, det var vad jag hade att bjuda på för den här gången. Lycka till med loppandet, vi ses där ute i myllret!

Loppis

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.