Retromania

Finaste tygerna

Min farmor hade bästa smaken när det kom till tyger. Efter sig lämnade hon en skattkista av vackra 60- och 70-talstyger som jag fått ärva delar av. Bland de finaste tygerna i farmors skattkista är Saini Salonens Ekerö från Borås cotton. De hade hon som gardiner på landet. Jag har prövat att hänga dem i fönstret jag med, men tyvärr tar de för mycket ljus. I stället har jag sytt om en av kapporna, till en väska och en plånbok. Fortfarande finns många meter kvar och jag funderar på vad jag ska göra med dem.  Kanske några kuddar att ha i vardagsrumssoffan? Eller varför inte ha en som en härlig sommarduk förresten? Har ni fler förslag?

 

IMG_1434Jag gillar min Ekerö-pluska.

Ekerö

Ekerö 2Ekerö 3Ekerö 4

 

Ekerö finns i många fina färger. Farmor hade flera. Jag kan inte bestämma mig för vilken jag gillar bäst.

Bilderna har jag lånat från Randigatråden, Gilasgrotta, Frualderblad och Precisensån.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kajsa

    Fint! Man kan också använda det fina tyget till att göra en väggförvaring ( tex till smått man har i badrummet) med fickor i ev andra fina tyger.

    1. Helen Bjurberg

      Det är inte heller någon dum idé! Men det tipset tror jag att jag använder till de fina retrotyger jag hittade på loppisen i helgen i stället. Har du sett dem?

    1. Helen Bjurberg

      Jenny, det är en strålande idé! Jag älskar A-linjeformade klänningar. Och det borde inte vara alltför svårt att sy heller. Tack för tipset!