Resa med barn

Den stora parfymdjungeln…

Något som jag är lite särskilt svag för är parfymer, eller dofter överhuvudtaget, dock är det ju svårt att hitta rätt.Parelle var en av de som stod på scen på senaste We R Family, riktigt bra föredrag av parfymexperten Alexis, lockade till många skratt och en hel del ny kunskap

Ofta är det så att jag gärna vill köpa friska, fräscha och lite sportiga tvåldofter men i slutändan så använder jag dom aldrig ändå och istället så hamnar jag alltid tillbaka till den doftfamiljen som kallas ”varm och sensuell”…haha… lite lätt spännande så där..

Parelle har ett jätte bra dofttest där du kan få en doft rekomenderad till dig efter tillfälle, vilken stil du har, typ av doft etc du söker, riktigt bra. I shopen kan du även sortera på olika alternativ. Kika in på www.parelle.se så hittar du mer info.

Åter till den där doftfamiljen då, Varm och sensuell kan även gå under beteckningen Orientalisk. Orientalisk låter ju nästan som att det betyder curry och kanel, men riktigt så är det inte. Den baseras i regel på mjuk och söt vanilj. Vart efter så adderar man gärna en lite träig ton, mysk, amber och kanske även lite blommiga inslag. Ofta så associeras dessa dofter till kvällsbruk, men med lagom mängd och på rätt person fungerar även dessa dofter för dagsbruk. Ett tips är att använda Edp till kvällen och Edt på dagen, för att få olika intensitet.

En doft som jag väldigt gärna skulle vilja köpa framöver är Burberry Body, den har jag gått och spanat på nu ett tag. Den beskrivs så här ” Doften öppnar med grön absint, mjuk elegant persika och sofistikerad fresia. Hjärtat består av en blombukett med rosor och iris som försiktigt harmoniseras med de varma tonerna från sandelträ. Cashmirträ, krämig vanilj, sensuell ambra och mysk avslutar denna unika och förföriska doft”. Mitt i prick med andra ord.

 Andra dofter som jag kan rekomendera ur samma doftfamilj, som fungerar lika bra till dags- som kvällsbruk är :  Gucci II , Calvin Klein Euphoria (en favorit som jag dock inte har använt på flera år) och Lancôme Hypnôse (även den en favorit som jag inte har använt på flera år.)

En parfym som jag saknar sedan flera år tillbaka är Laura Biagiottis ”Sotto Voce” och jag vet fler med mig som saknar den, förstår inte alls hur man kunde ta den otroligt populära doften ur sortimentet.

 Har du någon speciell favorit eller köper du någon ny och oprövad sort varje gång?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Fick Aqua di GioA i födelsedagspresent och den passar mig perfekt. Luktar lite men ändå mycket.
    Måste bara fråga: Vem vann tävlingen om åkpåsen?